Babyboom
Babyboom
Zwanger

Heeft knippen gevolgen voor je toekomstige seksleven?

2 min
Levering
Zwanger

Heeft knippen gevolgen voor je toekomstige seksleven?

2 min
Éveil, Santé

Plastische chirurgie na het inknippen

Vrouwen zijn bang dat een natuurlijke bevalling en het "knippen" gevolgen heeft voor hun seksleven. Amerikaanse reclamebureau's spelen op deze angst in, en promoten met grote campagnes het bevallen met een keizersnede om de "honeymoon vagina" te bewaren. Klinkklare onzin, zeggen specialisten!

Heb jij angst van het "inknippen" bij de bevalling? Heb jij dit meegemaakt en had je er last van achteraf? Wat was jouw ervaring?

Bij een normale geboorte rekt het bekkenbodem en de vagina uit. Bekkenbodemreëducatie, met de hulp van postnatale gynmastiek, helpt om die spieren weer strak te krijgen. Met de nodige nazorg zijn vagina en bekkenbodem drie tot zes maanden na de bevalling terug in vorm. Uit diverse publicaties blijkt dat de wijze van bevalling, of het nu vaginaal is of via een keizersnede, geen effect heeft op het seksueel genot voor vrouwen of voor hun partner.

Minder 'strak' na het inknippen?

Toch geloven heel wat vrouwen (en mannen!) dat een vrouw die van een kind bevallen is minder "strak" is, dan een jonge vrouw die nooit eerder bevallen is.

Een keizersnede is soms noodzakelijk om medische redenen, voor een stuitligging bijvoorbeeld. Maar een keizersnede brengt ook veel meer op dan een natuurlijke bevalling, je kan ze plannen en de hele operatie is op een half uurtje geflikt. Heel wat ziekenhuizen zien dan ook een mogelijkheid om meer geld te verdienen. Met boodschappen als 'Keep your honeymoon vagina!' proberen Amerikaanse privéklinieken zwangere vrouwen te motiveren om een keizersnede te vragen. Niet om vagina's strak te houden, maar om hun zakken te vullen.

In de voorbije jaren publiceerden zowat alle vakbladen over gynaecologie een onderzoek over deze hot topic: vaginaal bevallen, zelfs met knip, heeft geen invloed op het seksleven. Op voorwaarde dat je de tijd neemt om te recupereren. De honeymoon vagina is een mythe dat de deur opent naar een overvloed aan keizersneden in derde wereldlanden en reconstructies van de vagina bij ons. Of simpelweg naar onzekerheid en angst bij vrouwen.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
2.88
Kopen
En nog meer ...
Levering