Babyboom
Babyboom
Baby

Het BMR-vaccin

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Het BMR-vaccin

2 min
Éveil, Santé

Het BMR-vaccin is een combinatievaccin tegen bof, de mazelen en de rodehond. Het is mogelijk dat er een paar dagen na de vaccinatie koorts optreedt. Sommige kinderen krijgen ook last van koortsstuipen of tijdelijke huiduitslag.

 

  • Bof of dikoor:

Bof is een besmettelijke ziekte van virale oorsprong die vaak lijkt op een verkoudheid. Vooral kinderen tussen 5 en 12 jaar die naar een kinderdagverblijf en naar school gaan, worden erdoor getroffen, meestal in de winter.

Het virus verooraakt gezwollen speekselklieren achter en onder de oren en kan ook de pancreas aantasten. Bof kan eveneens leiden tot hersenvliesontsteking, hersenontsteking en orchitis bij jongens. Orchitis is een ontsteking van de teelballen die onvruchtbaarheid tot gevolg kan hebben.

 

  • De mazelen:

Dit is ook een besmettelijke ziekte die te wijten is aan een virus en die erge gevolgen kan hebben: oor-, keel- en longontsteking, hersenontsteking en bronchitis.

 

  • Rodehond of rubella:

Hier gaat het om een virus dat huiduitslag veroorzaakt maar dat niet erg schadelijk is. Jonge kinderen die de rodehond krijgen, zijn meestal niet erg ziek en complicaties zijn zeldzaam. Bij oudere kinderen is rodehond gevaarlijker omdat het gewrichtsontsteking tot gevolg kan hebben.

Rodehond is het gevaarlijkst voor zwangere vrouwen omdat het misvormingen van de foetus kan veroorzaken, vooral tijdens het eerste trimester van de zwangerschap.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby