Babyboom
Babyboom
Baby

Het Di-Te-Per vaccin

2 min
Gezondheid van de baby
Baby

Het Di-Te-Per vaccin

2 min
Éveil, Santé

Het Di-Te-Per vaccin biedt gelijktijdig bescherming tegen 3 verschillende ziektes:

 • Difterie

  (Di): deze ziekte, die ook '

  kroep

  ' genoemd wordt, is een ernstige infectie in de keel die veroorzaakt wordt door de bacil Klebs-Loëffler. Deze ziekte is erg besmettelijk en kan een dodelijke afloop hebben.

Er kunnen vliezen ontstaan op de slijmvliezen van de keel die tot verlamming leiden. Het hart en het zenuwstelsel kunnen ook aangetast worden.

 • Tetanus

  (Te): deze infectieziekte, die ook '

  klem

  ' genoemd wordt, wordt veroorzaakt door een grampositieve bacterie, de bacil van Nicolaier, of Clostridium tetani. Deze bacterie dringt het lichaam binnen via een wonde of een inspuiting. Vervolgens scheidt het een toxine af dat de zenuwen beïnvloedt die de spieractiviteit regelen.

Er ontstaan bijgevolg pijnlijke samentrekkingen van de spieren, eerst van de kaakspieren en vervolgens ook van de ademhalingspieren. Dit kan erge gevolgen hebben zoals spier-of peesscheuringen en in het ergste geval verstikking en overlijden.

 • Pertussis

  (Per): Pertussis, of beter bekend als '

  kinkhoest

  ' is een erge besmettelijke ziekte die veroorzaakt wordt door de bacil 'Bordet-Gengou'. Deze ziekte wordt gekenmerkt door hevige en langdurige hoestbuien. Deze hoestbuien kunnen gepaard gaan met opgeven van helder, taai slijm, soms met overgeven. Vaak eindigt de hoestbui in een lange, gierende inademing.

Kinkhoest kan vele complicaties tot gevolg hebben, zoals neus- en keelbloedingen, zuurstofgebrek, longontsteking, hersenletsel en overlijden.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby