Babyboom
Babyboom
Baby

Het eerste verjaardagsfeestje: 5 originele feesttips

2 min
Familie
Baby

Het eerste verjaardagsfeestje: 5 originele feesttips

2 min
Éveil, Santé
<p>Grote broer bakt koeken en mamie heeft een kroon gemaakt! Joepie!!

Het eerste verjaardagsfeestje

Heel wat mama's zijn nog enthousiaster dan hun baby zelf als het over het eerste verjaardagsfeestje gaat. Onze redactie heeft met plezier dan ook de vijf leukste verjaardagsfeestjes uitgezocht!

Tip 1: Een verkleedfeestje

Geef toe, er is niets leukers als kind om je verjaardag in een prinsessenjurk of piratenpak te vieren. En ook al is die eerste verjaardag nog wat jong om al te begrijpen wat er gebeurt, het wordt voor iedereen feest in een beestenpak.

Tip 2: Feesthoedjes

Op de knutselpagina's van Martha Stewart, een Amerikaans magazine, vind je de uitleg om zelf feesthoedjes voor het eerste verjaardagsfeestje te maken. Als je dat te veel werk vindt, vergeet dan geen hoedjes, slingers en toeters te kopen! In de supermarkt vind je de vrolijkste kleuren voor weinig geld!

Tip 3: Maak de uitnodiging zelf

Eigenlijk begint het eerste verjaardagsfeestje - voor mama dan toch - al op het ogenblik dat je de uitnodigingen verstuurt. Kies leuke foto's van dat eerste jaar of zet de handjes met -afwasbare- verf op papier. Je kleintje is nu nog te klein om te begrijpen wat er gebeurt, maar deze uitnodigingen worden een leven lang door jou, je genodigden en je kleintje gekoesterd!

Tip 4: Geef elke gast een verjaardagskalender cadeau!

Waarom zou je elke gast geen bijzonder cadeau meegeven van het feestbeest? Je hebt beslist veel foto's gemaakt van het afgelopen jaar. Maak een verjaardagskalender met een foto van de 12 voorbije maanden van je kindje; één voor elke maand. Wedden dat iedereen dat een supercadeau vindt?

Je vindt heel wat websites waar je deze kalender zelf kan bestellen.

Tip 5: Vier twee verjaardagen in één klap!

Heeft je kindje te veel speelgoed? Koop dan één mooi cadeau en vraag je gasten met het geld wat anders te doen. Je kan bijvoorbeeld met z'n allen een prothese kopen voor een landmijnslachtoffertje. In heel wat landen verliezen kinderen, als spelend op het veld, nog steeds een been door op een achtergebleven landmijn te stappen. Zelfs 25 jaar nadat het wapen er gelegd werd, kan het nog steeds voor drama's zorgen! Voor zo'n 150€ geef je een kind een nieuw been en een nieuw leven. Je vindt meer informatie over landmijnslachtoffers en hoe je kan helpen op www.handicapinternational.be

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie