Babyboom
Babyboom
Zwanger

Het intermenstrueel bloeden : we leggen u hier uit wat het is

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Het intermenstrueel bloeden : we leggen u hier uit wat het is

2 min
Éveil, Santé
Intermenstrueel bloeden (ook wel metrorragie genoemd) zijn bloedingen die in sommige gevallen kunnen optreden, vooral tijdens de zwangerschap. Lees er hier alles over.

Wat is intermenstrueel bloeden?

Zoals u wellicht weet, is er tijdens de zwangerschap meestal geen menstruatie. Tijdens de zwangerschap wordt de menstruatiecyclus gestopt. Er is geen baarmoederslijmvlies om te evacueren omdat het ei bevrucht is.

Metrorragie is de medische term voor niet-menstruele bloeding. Het kan optreden tijdens de puberteit, tijdens de zwangerschap, tussen 'klassieke' periodes, tijdens of na geslachtsgemeenschap of zelfs na de menopauze.

Weet dat het intermenstrueel bloeden aanwezig is in het eerste trimester van de zwangerschap en minder vaak voorkomt dan klassieke periodes. We noemen ze "periodes", maar we zullen zien dat ze niet helemaal hetzelfde zijn, en dit ondanks de bloeding in verschillende mate.

Herken het bloeden :

Als uw bloeding felrood en tamelijk zwaar is, kan het een miskraam zijn. In dat geval is het noodzakelijk om snel te overleggen. Het kan ook een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn, wanneer de bloeding bruin van kleur is. Tenzij het een molaire zwangerschap is, dat wil zeggen een toename van het volume van de placenta, zonder dat het embryo aanwezig is. Dit blijft echter heel zeldzaam. Het is daarom noodzakelijk om een arts te raadplegen voor een volledig onderzoek.

Implantatie is wanneer de bevruchte eicel zichzelf implanteert in het slijmvlies van de baarmoeder. Dit fenomeen treedt tien dagen na de bevruchting op en veroorzaakt een bloeding die 1 à 2 dagen aanhoudt. Ze worden veroorzaakt door het scheuren van kleine bloedvaten. Deze bloedingen worden soms verward met menstruaties, maar het zijn intermenstruele bloedingen. In sommige gevallen kan dit gepaard gaan met braken.

Sommige kleine laesies kunnen ook bloedingen veroorzaken en maken deel uit van de beroemde metrorragie. Soms kan er geen oorzaak worden gevonden voor bloeding tijdens de zwangerschap.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen