Babyboom
Babyboom
Zwanger

Het verloop van de bevalling met keizersnede

2 min
Levering
Zwanger

Het verloop van de bevalling met keizersnede

2 min
Éveil, Santé

Hoewel de keizersnede stilaan bijna als ‘iets banaals' beschouwd wordt, blijft het toch een chirurgische ingreep die plaatsvindt in de operatieafdeling en die een aantal maatregelen vereist:

  • je krijgt een infuus met serum
  • het bovenste gedeelde van de schaamstreek wordt geschoren
  • je buik wordt aangestipt met een antiseptisch product
  • je blaas wordt met een sonde geledigd
  • het team anesthesisten staat je permanent bij

De chirurg wast zijn handen, doet steriele kleren aan en legt grote steriele doeken rond je om het operatiegedeelte af te bakenen.

De chirurg snijdt in de huid en in de spieren van de baarmoederwand om in de buikholte te raken. Deze insnijding vindt plaats op de plek waar de baarmoeder het dunst is. Op die plek zal men ook de baby uit zijn mama's buik verlossen. Tussen het moment van de insnijding en het moment dat de baby op de wereld wordt gezet, verstrijken ongeveer 10 minuten.

Daarna wordt ook de placenta verwijderd uit de baarmoeder en onderzocht om er zeker van zijn dat er geen stukjes placenta of stukjes vlies in de baarmoeder zijn blijven plakken.

Zodra dit gebeurd is, moeten de verschillende lagen die werden ingesneden, dichtgenaaid worden: de baarmoeder, de baarmoederwand en de huid. Het dichtnaaien neemt ongeveer 30 minuten in beslag.

Je zal hier een dun horizontaal litteken aan overhouden. Het kan nochtans gebeuren dat de de chirurg zich verplicht ziet verticaal te snijden.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering