Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe bewaar je melk?

2 min
Voeding
Baby

Hoe bewaar je melk?

2 min
Éveil, Santé

Flessenmelk bewaren

De gebruiksklare groeimelk van Candia kan zowel koud als warm worden gedronken. Ze zit in een recyclebare fles van 1 liter. Sommige varianten kregen een dop waarmee je de verpakking hermetisch kunt sluiten. Je bewaart die flessen best op een koele en droge plaats, zoals een voorraadkast of berging. Na opening bewaar je de melk in de koelkast. Gebruik ze wel binnen 72 uur.

Voor uitstapjes of een tussendoortje in het park is een gebruiksklaar formaat voor eenmalig gebruik een praktische oplossing. De flesjes van 250 ml met een slimme dop zijn perfect hiervoor. Dankzij deze speciale dop kun je er een speen op plaatsen en er zo een zuigfles van maken! Is het heel warm buiten? Neem ze dan mee in een koeltas en haal ze een paar minuten voor gebruik uit.

Melk bewaren

Het Franse agentschap voor voedsel en gezondheid (ANSSA) raadt aan het flesje van je kind pas vlak voor gebruik klaar te maken. Het zegt ook dat melk uit flesjes die niet binnen één uur werd gedronken, moet worden weggegoten. 

Zodra er van het flesje werd gedronken, gaan de bacteriën uit de mond van het kind namelijk over op de fles. Je baby zal de melk dan als het ware besmetten en zelfs een koelkast kan de groei van bacteriën dan niet meer tegenhouden. Dat geldt zowel voor aan te lengen poedermelk als gebruiksklare, al vloeibare melk.

Misschien heb je geen andere keuze dan vooraf een flesje klaar te maken, als je een tweeling hebt of als je boodschappen moet doen en het flesje niet wilt klaarmaken op een plek die een mogelijke broeihaard van bacteriën is.

Volg deze stappen om vooraf, zonder risico's, een flesje met vloeibare melk klaar te maken:

  • Giet de melk in het flesje op de dag dat je ze gaat gebruiken.
  • Zet het flesje minstens een uur in het koudste vak van de koelkast.
  • Als je de deur uit moet, steek je het in een koelbox of -tas met ijspak.
  • Gebruik het binnen vier uur.

Dit is de beste oplossing voor warme zomerdagen. Voor meer inlichtingen, bezoek op Candia's Facebookpagina.

 

Dit artikel vervangt in geen enkel geval het advies van een geneesheer of gezondheidsdeskundige. Raadpleeg bij twijfel je huisarts of een kinderarts.

 

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
75%
MultiMam
Kompressen
8.89
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Voeding