Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe een goede papa zijn?

2 min
Familie
Baby

Hoe een goede papa zijn?

2 min
Éveil, Santé

Je wordt vader? Deze nieuwe rol vraagt een zekere aanpassing! Je vraagt je vast en zeker af wat je kind precies van je verlangt, en misschien vooral wat je partner van je verlangt.

Kinderen

Een baby kan in het begin wat bevreemdend zijn. Je kan er niet mee communiceren, en als de baby begint te huilen heb je dan ook geen flauw benul waarom. Toch leer je vrij snel wat de behoeften zijn van je baby. Voor je baby is het belangrijk dat je hem regelmatig knuffelt, ermee spreekt,.... Kortom dat je langzaam aan een echte band met je kind opbouwt.

Ondanks een drukke carrière verlangt je kind echt wel wat aandacht van je. Een kind doet niets liever dan samen met papa te spelen of op de schoot te zitten. Veel kinderen genieten zelf van kleuren of knutselen met papa, die naast hen op de computer aan het "werken" is. Je zal ongetwijfeld ook vrij snel gemeenschappelijke interesses ontdekken (sport, computerspelletjes, dieren,...) of je kind allerhande dingen kunnen doen ontdekken.

Mama

Een papa gaat nu éénmaal anders om met de kinderen dan de mama. Dit kan soms bevreemdend voor haar werken. Een mama ziet zichzelf immers sneller als referentie waaraan de papa niet voldoet.

Een papa kan dan wel fel helpen bij de opvoeding en het huishouden. Als ouder heeft hij ook een andere benadering. Papa gaat iets ruwer of strenger om met de kinderen wat hen juist kan harden in de maatschappij. De mama zorgt dan weer meer voor een zachte nood in het leven van het kind, waarbij het gemakkelijk kan uithuilen wanneer het bijvoorbeeld juist gevallen is. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat beide ouders liefdevol omgaan met hun kind, maar dan wel elk op hun eigen manier.

Nog enkele laatste tips

  • Zorg dat je zonder stress met je kinderen bezig bent. Heb je een zware dag op het werk achter de rug? Vraag dan aan de mama om zich nog even over je kind te ontfermen. Maak hier echter geen gewoonte van.
  • Neem niet te veel hooi op je vork! Kinderen kunnen evengoed genieten van een rustig dagje thuis spelen of in de tuin van een vriendje ravotten als van een dag in een pretpark... Lekker samen ontspannen is veel leuker dan opgejaagd van de ene activiteit naar de andere te hollen.
  • Neem af en toe tijd voor jezelf om je batterijen weer op te laden. Vergeet wel niet dat ook mama hier af en toe nood aan heeft.
  • Vergeet naast je vaderrol ook je partnerrol niet! Soms vergeten de ouders wel eens dat de kern van het gezin de man en de vrouw zijn. Neem dus zeker de tijd voor jullie tweetjes en vergeet niet om je vrouw af en toe te verwennen. Dit kan je doen met een bosje bloemen maar ook door eens zelf op te staan voor de kinderen zodat je vrouwtje lekker kan uitrusten...
  • Neem tijd voor je kinderen: een kind in huis is een grote verandering. Je zal je dan sowieso moeten aanpassen, en tijd moeten vrijmaken voor de kinderen. Het kan dus zijn dat één van je oude activiteiten moet sneuvelen!

In elk geval, geniet van je kinderen want voor je het weet, zijn ze groot en is het dus ook te laat...

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie