Babyboom
Babyboom
Baby

Teddy vergeten?

2 min
Familie
Baby

Teddy vergeten?

2 min
Éveil, Santé
<p>Je bent al een uur of twee onderweg naar het zuiden van Frankrijk als zoonlief brult: \"Mamie, oh nee.... We zijn teddy vergeten.\" Terugdraaien of doorrijden?

Teddy vergeten?

We hebben teddy vergeten! Misschien heb je hem wel opzettelijk vergeten, want je wil niet dat  je kleintje de knuffelbeer op vakantie verliest. Er valt immers zoveel te beleven dat die lieve teddy al snel ergens opzij wordt gelegd. Maar wat een drama als de teddy achteraf niet meer terug te vinden is...

Je vraagt je dan ook af of het niet beter is om je kind en de knuffel stilaan te scheiden? Je kind is toch oud genoeg...

Teddy en baby scheiden?

Niet doen! Rond de 7 maanden kan je baby moeite krijgen met afscheid nemen; als je hem naar de creche brengt, maar ook als je even de kamer uitloopt. Hij heeft nu de leeftijd dat hij zich kan hechten aan een knuffelbeer. Dat biedt hem troost en veiligheid. Je kind geeft vanzelf aan wanneer hij zijn knuffel niet meer nodig heeft. Het knuffeltje wordt dan ‘gewoon’ speelgoed. Sommige kinderen nemen pas afscheid van hun knuffel als ze zes of zeven jaar zijn. Een knuffel moet dus eigenlijk jarenlang goed blijven!  

De emotionele ontwikkeling van je kindje is immers afhankelijk van deze knuffel. De knuffelbeer is een vriend geworden die je kind helpt tegen stress van alle nieuwigheden die het nu bewust ontdekt. Je kind krijgt het gevoel dat het “de wereld” aankan. De relatie met de knuffelbeer helpt jouw kindje daarnaast op latere leeftijd vriendschapsrelaties uit te bouwen.

Je kan je kindje wel leren dat teddy zo belangrijk is dat hij niet overal mee naartoe kan. De knuffel kan immers verloren raken, en vindt zelf de weg naar huis niet. Of hij wordt zo vies dat hij later niet mee in bed kan. Met de nodige uitleg kan je je kindje overtuigen om knuffel in de auto of het hotel te laten in plaats van hem mee te nemen naar het pretpark. Als je kind het moeilijk vindt de beer achter te laten, kan je altijd een speciaal plekje voor de beer in huis of de auto maken. Een plekje waar de knuffelbeer veilig kan wachten en niet verloren kan...Zo leert je kind ook rustig afscheid nemen.

Wat zou jij doen als je kind onderweg ontdekt dat de beer er niet bij is? Terugdraaien of doorrijden?

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie