Babyboom
Babyboom
Zwanger

Hoe kan je hangborsten voorkomen?

2 min
Levering
Zwanger

Hoe kan je hangborsten voorkomen?

2 min
Éveil, Santé

Sommige voorzorgsmaatregelen zijn onmisbaar om de minder esthetische gevolgen van een zwangerschap op de borsten tot een minimum te beperken:

  • Na de bevalling moet je dag en nacht een BH dragen, of je nu borstvoeding geeft of niet. Voor moeders die hun kind zelf voeden bestaan er aangepaste en geschikte BH's.
  • Vermijd te allen prijze elke plotse verandering in volume: door een te snelle gewichtstoename, door een te streng dieet, door verstopping, door bepaalde hormonale behandelingen... Zo ook is het drastisch ingrijpen bij melkvloed (in de eerste week na de bevalling) een regelrechte aanslag op de schoonheid van de borsten.
  • Om aan je borsten zowat een jaar na de bevalling hun mooie welving terug te geven moet je, na 5 of 6 maanden borstvoeding te hebben gegeven, zeer langzaam spenen.

Opgelet: sommige vrouwen kunnen na het stoppen van de borstvoeding kleine knobbeltjes voelen in hun borsten, en dit gedurende enkele weken of zelfs maanden. Dit zijn de "galactocelen" die tevoorschijn komen in de melkkanalen, waaruit de melk niet volledig verwijderd werd. Ga er vooral niet aan prutsen of op drukken: na enkele maanden verdwijnen ze weer.

  • Doe wat oefeningen om de borstspieren te verstevigen.
  • Behandel je borsten met een hydraterende crème. Zorg er wel voor dat je deze zalf niet aanbrengt op je tepels als je borstvoeding geeft.
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering