Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe leg je een echtscheiding uit aan kinderen?

2 min
Familie
Baby

Hoe leg je een echtscheiding uit aan kinderen?

2 min
Éveil, Santé
Echtscheiding is een pijnlijke fase in het leven van veel gezinnen. Hier zijn enkele tips om echtscheiding aan kinderen uit te leggen:

Hoe leg je een echtscheiding uit aan kinderen : hoe praat je er het best over?

“Papa en mama houden niet meer van elkaar en willen niet meer samenwonen”. Voor een kind dat door de scheiding van ouders gaat, is dit waarschijnlijk het eerste ""verraad"" waarmee hij te maken krijgt. Het is essentieel om grieven opzij te zetten met de ex-partner en het kind op de eerste plaats te zetten.

Neem de tijd  om uw kind uit te leggen dat er altijd van hem gehouden zal worden. Maar dat de ouders gelukkiger zullen zijn als ze niet bij elkaar zijn.

De komst van een nieuwe partner

Je kleintje zal waarschijnlijk niet blij zijn met dit vooruitzicht. Je peuter interpreteert het ontstaan van die nieuwe relatie als het einde van geheime hoop om jou en hun mama/papa weer herenigd te zien. Dit is een echte teleurstelling voor uw kind. Het zal even duren voordat hij het toegeeft. Heel vaak voelen kinderen apathie voor de nieuwkomer en laten dat ook voelen.

Wees standvastig en begripvol tegelijk: vertel je kind dat je zijn teleurstelling begrijpt, maar dat je het recht hebt om nu een nieuw leven op te bouwen. Maak hem duidelijk dat hij het recht heeft om een ​​hekel aan je partner te hebben, maar je wel verwacht dat je kind op zijn minst correct en beleefd moet zijn tegenover je partner, zoals tegenover iedereen.

Wat betreft de plusouder is het belangrijk dat hij niet de rol van ""vriendje van het kind"" heeft. De plusouder moet een opvoedkundige rol hebben jegens het kind, zonder de vader of de moeder te vervangen. Hij moet ook gerespecteerd worden door kinderen.

Je moet er rekening mee houden dat dit nieuwe leven en deze nieuwe balans erg verontrustend kunnen zijn voor je kind. Laat hem zien dat je beschikbaar voor hem bent. Neem je tijd om dit duidelijk te maken.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie