Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe maak je mooie kinderfoto's voor op de kerstkaartjes?

2 min
Familie
Baby

Hoe maak je mooie kinderfoto's voor op de kerstkaartjes?

2 min
Éveil, Santé
Maak vanaf nu je gepersonaliseerde kerstkaarten op Babyboom met een foto van je oogappel. Wij geven je ook alvast enkele tips om de mooiste foto's van je kids te trekken!

Kinderfoto’s, het mooiste souvenir aan de kindertijd van je kleintjes. Maar hoe breng je die lieve, guitige snoetjes eigenlijk mooi in beeld? Wij geven je hieronder enkele tips om de mooiste foto's te trekken van je kinderen.

Pak je camera, volg onze simpele tips en sta versteld van het resultaat!

Tip 1 - fotografeer van dichtbij

Laat je kind het beeld vullen. Hoe voorkom je dat het in de achtergrond verdwijnt? Ga eenvoudigweg dichter bij je kind staan. Het is de meest makkelijke manier om persoonlijkere foto’s te maken.

Tip 2 - fotografeer op kindhoogte

Ga door je knieën en fotografeer je kind op ooghoogte. Het vraagt misschien wat fysieke inspanning, maar je foto’s worden er alleen maar natuurlijker van.

Tip 3 - fotografeer bij daglicht

Fotografeer zoveel mogelijk bij daglicht en vermijd het gebruik van de flits. Zo voorkom je rode oogjes en scherpe, donkere schaduwpartijen die veroorzaakt worden door het harde licht van de flitser.

Zijn jullie binnen, fotografeer dan in de buurt van een raam, maar ook weer niet direct voor het raam. Moet je het toch met kunstlicht doen? Zorg dan voor zacht of indirecte licht.

Fotografeer liever niet in de felle zon. Het levert scherpe schaduwpartijen op en kinderen gaan met hun ogen knijpen. Kan het niet anders, vraag dan iemand om het directe licht tegen te houden door een paraplu of handdoek voor de zon te houden.

Tip 4 - fotografeer tegen een mooie achtergrond

De achtergrond van een foto is niet onbelangrijk. Ga voor een eenvoudige, maar interessante achtergrond. Te veel rommel in de achtergrond leidt de aandacht immers af van wat belangrijk is in de foto: je kind.

Probeer het eens in het gras, een zee van bloemen, voor een geverfde muur of een mooi stofje.

Tip 5 - fotografeer eens details

Close-ups om te koesteren: mollige handjes, lange wimpers, een huilbui, vuile snoetjes, kapotte knietjes, een wiebelende tand, ...

Tip 6 - speel met compositie

Een foto met je kind pal in het midden. Het is de meest gemaakte fout onder amateurfotografen. Het maakt je foto standaard en saai. En kinderen zijn allesbehalve saai! Probeer ze dus eens net buiten het midden te kieken.

Tip 7 - maak verschillende foto’s kort na elkaar

Maak gerust eens verschillende foto’s achter elkaar. De beste momentopname bewaar je. Dat is de kracht van een digitale camera. Veel exemplaren zijn tegenwoordig ook uitgerust met een knop voor serie-opnamen. Zolang je deze knop indrukt, blijft de camera foto’s maken.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie