Babyboom
Babyboom
Baby

Hoe reageren als je kleuter jaloers is op de baby?

2 min
Familie
Baby

Hoe reageren als je kleuter jaloers is op de baby?

2 min
Éveil, Santé

Zusjes en broertjes

Ouders die meerdere kinderen hebben, moeten leren om hun kinderen op een andere manier te benaderen, in functie van hun karakter, hun interesses en noden, eenvoudigweg omdat het verschillende personen zijn.

Het leeftijdsverschil

Als er een leeftijdsverschil is van 2 jaar, moeten de ouders veel affectie en aandacht geven aan het oudste kind. Het is belangrijk dat het oudste kind voelt dat zijn ouders nog tijd over hebben voor hem. Je kan hem ook betrekken bij deze nieuwe gebeurtenis door hem eens het flesje te laten geven, hem de baby te laten wiegen,...

Als het leeftijdsverschil tussen 2 en 5 jaar bedraagt, is het mogelijk dat er geen grotere concurrentie bestaat maar de band zal later ook sterker zijn. Als ouder kan je de ontwikkeling van die sterke band stimuleren.

Alshet leeftijdsverschil 5 jaar overschrijdt, is het moeilijker om een goede verstandhouding en vriendschap te ontwikkelen omdat ze niet dezelfde spelletjes en interesses delen. Dat wil echter niet zeggen dat de oudste de jongste niet zal willen beschermen of dat de jongste de oudste niet zal idealiseren.

Hoewel de meesten ervan uitgaan dat het voor de oudste het moeilijkst is, is het toch zo dat de jongste het ook niet makkelijk heeft. De jongste ziet zichzelf vaak verplicht om in concurrentie te treden met de oudste, die tenslotte van het volledige vertrouwen van de ouders geniet.

Om te vermijden dat het jongste kind jaloers wordt op het oudste, is het belangrijk om niet steeds te vragen het voorbeeld van de 'grote' zus of broer te volgen. Spreek je daarentegen lovend uit over zijn persoonlijke prestaties zodat hij zich even belangrijk voelt.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie