Babyboom
Babyboom
Zwanger

Hoe verzorg ik het litteken van mijn keizersnede?

2 min
Levering
Zwanger

Hoe verzorg ik het litteken van mijn keizersnede?

2 min
Éveil, Santé
Onverwacht een keizersnede en nu vraag jij je af hoe je het litteken in je buik moet verzorgen?

De verzorging na een keizersnede houdt niet op na enkele dagen. Ook wanneer de artsen het verband weghalen, moet je het litteken blijven verzorgen.

Net voor de patiënt weer naar huis gaat wordt de wonde in het ziekenhuis nogmaals ontsmet, de zichtbare hechtingsdraadjes worden afgeknipt en er wordt een nieuwe pleister opgekleefd. Met die pleister kan men ook douchen maar een bad of zwemmen in een zwembad is te gevaarlijk voor infecties. De pleister mag daar blijven zitten tot hij er vanzelf afvalt. 

Nu begint de nazorg. Artsen raden aan de wonde regelmatig in te smeren met een vochtinbrengende creme. Niet alleen hydrateren is belangrijk, ook het masseren speelt een rol om het litteken zo soepel mogelijk te houden. Des te minder men masseert, des te dikker en roder het litteken kan worden.

Een en ander heeft ook met aanleg te maken; zo lopen vrouwen met een gekleurde of een jonge huid meer risico op een afwijkende litteken-vorming. Siliconenpleisters kunnen helpen om een verheven litteken vlakker te maken. Je vindt ze bij de apotheek. Andere vrouwen gebruiken een drukverband of lingerie met een ingebouwd drukverband.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering