Babyboom
Babyboom
Zwanger

Hoe voorkom je inknippen?

2 min
Levering
Zwanger

Hoe voorkom je inknippen?

2 min
Éveil, Santé
De meeste vrouwen wensen een bevalling zonder scheuren of knip. Maar kan je zoiets voorkomen?

Het regelmatig masseren van het perineum, het velletje tussen vagina en anus, helpt om je perineum soepeler te maken waardoor het beter in staat is mee te bewegen tijdens de bevalling. Hierdoor verklein je de kans op inscheuren of inknippen tijdens je bevalling.

De massagebewegingen van het perineum stimuleren de doorbloeding en bevorderen de soepelheid van het weefsel, terwijl de fijne amandelolie en tarwekiemolie de elasticiteit verhogen en het weefsel losser maken.  Perineum Massageolie kan vanaf de 34e week van je zwangerschap gebruikt worden. 

Masseer het perineum (het gebied tussen vagina en anus) regelmatig, vijf tot tien minuten en drie tot vier maal per week. Masseer het perineum best na een bad of douche, dan is het weefsel al een beetje zacht geworden en veert het gemakkelijk mee met de massage. Bij ontstekingen, bloedverlies en/of gebroken vliezen mag je de massage niet toepassen. Gebruik voor de massage een geschikte olie, bijvoorbeeld perineummassage olie van Weleda.

Je kan natuurlijk ook afspreken dat je partner je regelmatig masseert. Op die manier kunnen jullie, ook in je zwangerschap, genieten van erotische momenten. Omgekeerd is het trouwens ook erg gezond; als je als vrouw het perineum van je man masseert verlaag je de kans op prostaatkanker en verhoog je de spermakwaliteit.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering