Babyboom
Babyboom
Baby

Hoeveelheid moedermelk voor baby's: wij helpen je hier !

2 min
Voeding
Baby

Hoeveelheid moedermelk voor baby's: wij helpen je hier !

2 min
Éveil, Santé
<p>Is de hoeveelheid moedermelk die baby drinkt meetbaar? Laten we samen kijken hoe we deze vraag het best kunnen beantwoorden.

Hoeveelheid moedermelk: wat we weten

De honger van baby's varieert sterk, afhankelijk van leeftijd, geslacht en soms zelfs het type borstvoeding.

Of het nu gaat om drinken van de borst of uit een fles, de dagelijkse consumptie van de baby stijgt elke maand tot aan de 5e maand. Het stabiliseert zich vanuit de voedseldiversificatiefase.

Wat de behoeften van baby's betreft, zijn professionals in de vroege kinderjaren het niet allemaal eens. Er is discussie over hoeveel en hoe vaak een baby per dag moet drinken. De aanbevelingen in termen van hoeveelheid worden daarom vaak per schijfje uitgedrukt.

Dit komt vooral doordat elke baby een unieke ontwikkeling volgt. Er moet rekening worden gehouden met factoren als geboortegewicht en lengte. Evenals de min of meer snelle evolutie in termen van groei tijdens de eerste maanden.

Hoeveelheid en evolutie

Het is gemakkelijk te kwantificeren wat baby drinkt uit een maatfles. Het is veel moeilijker dit te weten als de melk moedermelk is.

Of het aantal borstvoedingen per dag gemakkelijk te kwantificeren is, evenals het aantal voedingen dat tijdens de borstvoeding wordt gedronken? Het is  moeilijk om precies te weten hoeveel moedermelk uw kleintje binnenkrijgt. De melkstroom varieert afhankelijk van de borstvoeding, de borsten en de gezondheid van de moeder.

Wees gerust, zolang de groei en het gewicht zijn beloop hebben, hoeft u zich geen zorgen te maken. Niet kunnen meten hoeveel moedermelk een baby drinkt, is geen probleem. Als hij honger heeft, weet hij hoe hij dat kenbaar moet maken, ook als hij voldaan is. Neem de tijd voor elk van zijn maaltijden en wees attent en beschikbaar.

Ten slotte moet mama haar melk misschien afkolven. Ze moet een baby van dezelfde leeftijd altijd meer geven dan het equivalent van een fles groeimelk.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Voeding