Babyboom
Babyboom
Zwanger

Homeopathie voor kneuzingen en verwondingen

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Homeopathie voor kneuzingen en verwondingen

2 min
Éveil, Santé

- Arnica

Arnica is remedie nummer 1.

Aangewezen voor eender welk letsel aan beenderen of spieren dat met een zwelling of pijn gepaard gaat, voor bloedstortingen, verstuikingen, peesverrekkingen, oppervlakkige letsels.

Arnica vermijdt of beperkt het verschijnen van blauwe plekken of bloeduitstortingen en verkort de herstelperiode. Arnica is het homeopatisch middel bij uitstek voor lichamelijke letsels.

Gebruikswijze: Gelei of zalf: een paar keer per dag inwrijven of in een dikke laag aanbrengen en afdekken met een kompres Druppels: driemaal daags een uur voor of na de maaltijd 10 druppels met water innemen Voor kinderen van 6 tot 12 jaar: halve dosering.

  • Apis

Wordt gebrukt als crème voor insectenbeten bv. muggen, wespen,... Aangewezen in geval van zwellingen, oedemen, scherpe pijn.

  • Bryonia

Te gebruiken in geval van sereuze ontsteking. Voor een betere genezing is het raadzaam dat het kind rust en veel drinkt.

  • Hamamelis

Geschikt voor bloedstortingen en grote blauwe plekken.

  • Ledum

Te gebruiken voor kneuzingen, oppervlakkige wonden en insectensteken. Helpt tegen pijn in geval van zwelling als gevolg van insectenbeet of bv. steek van doorn.

  • Rhus tox

Aangewezen in geval van pijn van gewrichten die verergert in vochtige omgeving. De pijn vermindert door beweging tot de genezing. Voor de pezen, aponeurose, gewrichtspijn, zenuwpijn.

  • Ruta

Nuttige plant voor sportletsels, peenontsteking, aponeuroses, in geval van pijn aan kleine gewrichten, zwelling, roodheid. De pijn neemt af met beweging. Ook geschikt voor oogaandoeningen (lichte ontstekingsprocessen)

  • Smeerwortel (Symphytus officinale)

Aangewezen in geval van breuk die gepaard gaat met stekende pijn. Ook voor pees- en spierpijn Lokaal aan te brengen crème.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen