Babyboom
Babyboom
Zwanger

Hydrateer je huid: pure verwennerij en gezond voor je vel!

2 min
Wellness
Zwanger

Hydrateer je huid: pure verwennerij en gezond voor je vel!

2 min
Éveil, Santé
Als een kostbare mantel beschermt je huid je lichaam. Om het natuurlijk evenwicht ervan te bewaren en problemen te voorkomen dien je een aantal eenvoudige verzorgingsregels in acht te nemen, zoals een goede dagelijkse hydratatie, een absolute must voor een gezonde en prettig aanvoelende huid.

Tijdens je zwangerschap zijn extra - ‘mooie’ - rondingen onvermijdelijk.   Zeker nu moet je je huid voldoendebeschermen tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf. Vooral als je af te rekenen krijgt met veel voorkomende zwangerschapskwaaltjes: zwangerschapsstriemen, roodheid, jeuk, een zwangerschapsmasker of acne.  In combinatie met winterse temperaturen en koude wind, centrale verwarming of airco wordt het een echte uitdaging voor een zwangere vrouw om huidproblemen te voorkomen.

 

Je huid zacht en soepel houden

Een droge of geïrriteerde huid wijst op onvoldoende hydratatie. Om je huid gezond, zacht en soepel te houden kun je best het natuurlijk herstel ervan ondersteunen. 

Het eerste wat je moet doen, is je lichaam en gezicht dagelijks hydrateren met een vloeibare, voedende crème.

Voelt je huid droog aan na een douche of bad? Dan is dit het ideale moment om ze goed te voeden! De poriën hebben zich immers onder invloed van de warmte verwijd, wat het uitgelezen moment vormt om  een nieuw beschermlaagje aan te brengen.

 

Kies een geschikte crème 

Je kiest best een crème die snel in de huid dringt en geen vet laagje achterlaat, maar toch voldoende  en lang hydrateert zodat het natuurlijke huidherstelproces ondersteund wordt.  Zij bevat best ook geen parfum en is geschikt voor een gevoelige huid, want je huid is een flink stuk gevoeliger tijdens de zwangerschap. 

Idealiter breng je de crème iedere dag één tot meerdere keren aan, zowel op je gezicht als op de rest van je lichaam. De buik- en borstzone verdienen hierbij extra aandacht omdat een soepele huid vooral op deze plekken belangrijk is om zwangerschapsstriemen te voorkomen.

Een multifunctionele crème is ook bruikbaar als een goede basis voor je make-up en is tevens geschikt voor de aanstaande papa en de rest van je gezin.

Met zijn zeer waterrijke textuur en vele vochtinbrengende bestanddelen is een crème als Bepanthol Hydraterende Crème uitstekend geschikt voor zowel een normale als droge huid.

Zij bevat provitamine B5, die een sleutelrol speelt in het natuurlijke vernieuwings- en herstelproces van de huid en het herstel van de natuurlijke huidbarrière.

De fragiele huid van je baby

Een neutrale vochtinbrengende crème zoals Bepanthol Hydraterende Crème is ook je bondgenoot bij de verzorging van baby’s tere huid en de versterking van de beschermende rol ervan.

Iedereen weet dat baby’s gemakkelijk last hebben van een droge huid, vooral op hun gezicht, handen of benen. 

Bovendien kunnen zaken zoals het dagelijkse badje, allergieën, een bezoek aan het zwembad, enz. hun toch al kwetsbare velletje nog meer uitdrogen. 

Ze krijgen last van rode en ruwe plekken op de huid, irritatie of nog erger, kleine barstjes. Da’s allesbehalve leuk voor je kindje. Om dit te voorkomen is er maar één oplossing: baby’s huid goed hydrateren en gezond houden. 

Vraag gerust raad aan je apotheker of in een verkooppunt voor parafarmaceutische producten om te weten welke verzorging voor je baby de beste is.

 

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met Bepanthol.

Om te ontdekken in de winkel
78%
Bepanthol
Herstellende Lippencrème 7,5ml
6.50
Kopen
Om te ontdekken in de winkel
78%
Bepanthol
Herstellende Lippencrème 7,5ml
6.50
Kopen
Bepanthol
Hydraterende crème
10.42
Kopen
En nog meer ...
Wellness