Babyboom
Babyboom
Zwanger

In welke gevallen is een keizersnede noodzakelijk?

2 min
Levering
Zwanger

In welke gevallen is een keizersnede noodzakelijk?

2 min
Éveil, Santé

Dankzij de keizersnede kunnen dagelijks talrijke baby's gered worden. Er werd veel vooruitgang geboekt op het gebied van opsporing van mogelijke complicaties. Bijgevolg beslissen dokters nu ook vlugger een keizersnede uit te voeren. In talrijke gevallen kan de keizersnede beschouwd worden als een echte redding voor de baby en een overwinning op de natuur. Alle mogelijke redenen die de artsen aanzetten om voor keizersnede te opteren, zullen we hier niet opsommen. We zullen wel drie types situaties toelichten.

  • De keizersnede kan geprogrammeerd worden: in dat geval weet je al lang op voorhand dat je met een keizersnede moet bevallen. Dit is bijvoorbeeld het geval als je bekken een misvorming vertoont, in geval van voorliggende placenta, als je baby erg groot is of als je al twee keizersneden hebt moeten ondergaan in het verleden.
  • De keizersnede als ‘gemakkelijkheidsoplossing': in dit geval is een natuurlijke bevalling mogelijk maar moeilijker wegens de ligging van de baby (bv. stuitligging of schouderligging). Sommige artsen stellen in deze gevallen systematisch een keizersnede voor.
  • De onvoorziene keizersnede: in dit geval wordt tijdens de bevalling beslist een keizersnede uit te voeren. Dit kan te wijten zijn aan het feit dat de baby lijdt, dat er ontsluiting van de baarmoederhals blokkeert, dat er een uitzakking is van de navelstreng , dat het gaat om vroeggeboorte (om te vermijden dat een zo kwetsbare baby een natuurlijke bevalling moet doorstaan).
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering