Babyboom
Babyboom
Zwanger

In zwangerschap 'over tijd' leidt tot ontwikkelingsachterstand

1 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

In zwangerschap 'over tijd' leidt tot ontwikkelingsachterstand

1 min
Éveil, Santé
<p>Meer dan 2 weken over tijd? Dan vraag je maar beter ingeleid te worden!

Als je zwanger meer dan 2 weken over tijd bent, is het een goed idee te vragen ingeleid te worden. Artsen zijn er immers achter gekomen dat de placenta na 42 weken zwangerschap onvoldoende zuurstof naar je kindje toelaat en dat kan een ontwikkelingsachterstand veroorzaken.

De placenta of moederkoek moet de baby voorzien van voldoende zuurstof en voedingsstoffen. Als de placenta zijn functie niet goed kan uitoefenen kan de baby zuurstofgebrek krijgen en te weinig voedingsstoffen binnen krijgen. Verslechtering van de placenta komt vaker voor bij zwangeren met suikerziekte of hoge bloeddruk.

Een inleiding gebeurt met behulp van medicijnen. Het zorgt ervoor dat weeën worden opgewekt zodat er alsnog een normale bevalling plaats kan vinden. Het inleiden van een bevalling gebeurt altijd in het ziekenhuis onder verantwoordelijkheid van de gyneceaoloog. Het opwekken van weeën oftewel inleiden van de bevalling gebeurt meestal op een tijdstip waarop de toestand van de baby nog goed is en het een normale bevalling kan doorstaan.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen