Babyboom
Babyboom
Zwanger

Inenten tegen griep blijkt positief voor zwangere en baby!

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Inenten tegen griep blijkt positief voor zwangere en baby!

2 min
Éveil, Santé
<p>Met de herfst voor de deur vragen zwangere vrouwen zich weer af of ze zich nu al dan niet laten inenten tegen het griepvirus. Dit nieuws helpt je te beslissen!

Met de herfst voor de deur vragen zwangere vrouwen zich weer af of ze zich nu al dan niet laten inenten tegen het griepvirus. Dit nieuws helpt je te beslissen!

Griepvaccinatie in zwangerschap leidt tot minder vroeggeboorte

Opvallende resultaten na een onderzoek in Canada; een griepvaccinatie tijdens de zwangerschap leidt tot minder vroeggeboortes en foetale sterfte. Deze resultaten zijn ontzettend belangrijk omdat zwangeren vaak heel terughoudend zijn om zich te laten vaccineren.

In het ziekenhuis van Ontario (Canada)werden 55.570 vrouwen bestudeerd. 42 procent werd in het tweede of derde trimester tegen griep gevaccineerd. Later werden deze vrouwen gecontroleerd op vroeggeboorte, laag geboortegewicht en foetale sterfte. Alle drie kwamen significant minder voor in de gevaccineerde groep, ook als gecorrigeerd werd voor mogelijk vertekenende factoren zoals leeftijd van de moeder, roken en sociaaleconomische status.

Minder kans op miskraam door griepvaccinatie

Zo daalde het risico op geboorte vóór 32 weken zwangerschap met 27 procent door de griepvaccinatie bij een zwangere. Ook het risico op een laag geboortegewicht verminderde met 19 procent.

In de groep gevaccineerde vrouwen werden 60 kinderen doodgeboren, tegenover 139 kinderen in de groep niet-gevaccineerde vrouwen. Daarmee nam de kans op foetale sterfte na vaccinatie met een derde af.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen