Babyboom
Babyboom
Baby

Is er op het menu van je baby al plaats voor een vieruurtje?

2 min
Voeding
Baby

Is er op het menu van je baby al plaats voor een vieruurtje?

2 min
Éveil, Santé
Wanneer je baby tussen de vier en de zes maanden oud is, is hij klaar voor iets nieuws op het menu: vaste voeding. Niet meteen van de ene dag op de andere, natuurlijk. Je blijft borst- en/of lesvoeding geven, en stilletjes aan, lepeltje per lepeltje, laat je je kleine schat wennen aan vaste voeding. Vieruurtjes en gezonde tussendoortjes horen daarbij. Zolang het lekker en gezond is, natuurlijk.

Grote honger, kleine maag

Je baby is misschien klaar voor vieruurtjes, maar zijn die ook echt nodig? Wel, ja. Omdat je baby nog een klein maagje heeft, kan hij eigenlijk niet veel eten. Daarom zijn gezonde tussendoortjes ideaal, zodat je baby de nodige dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Om er zeker van te zijn dat hij niets tekortkomt, kan je hem, minstens twee uur voor de avondmaaltijd, een vieruurtje geven.  Zo ontstaat er een mooi eetritme en je vermijdt dat je baby de hele dag door wil knabbelen.

Wat is een gezond vieruurtje?

Een gezond vieruurtje moet voldoende essentiële voedingstoffen bevatten die je baby helpen om zich verder te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld een korstje brood om op te sabbelen, gedroogd fruit zoals rozijntjes, fruit zoals abrikoos, banaan, peer etc.

Wel opletten: een vieruurtje vervangt nooit de hoofdmaaltijd.

Een evenwichtig menu

Om ervoor te zorgen dat je baby niets tekortkomt, stel je best een gevarieerd en evenwichtig menu samen. Gezonde tussendoortjes zoals fruit vormen daar een belangrijk onderdeel van: ze zijn rijk aan vitaminen en mineralen, net wat je baby nodig heeft.

Is hij tussen 4 en 6 maanden oud, dan is het natuurlijk net iets te vroeg om al stukjes fruit en groenten te eten. Daarom zijn papjes en pureetjes ideaal. Ze leren je baby stilletjesaan kauwen. Check zeker eens bij Kind & Gezin welk stuk fruit of groente je op welke leeftijd geeft.

Wil je baby zijn gepureerd fruitpapje in het begin niet eten, dan kunnen een paar lepeltjes Cerelac helpen: verandering van spijs doet eten, zoals ze zeggen. 

Met wat fruit en een kleine hoeveelheid Cerelac, biscuitkruimeltjes op basis van granen, zal je baby smullen als nooit tevoren. Bovendien is het nog praktisch ook en bevat het geen toegevoegde suikers.

Veel eetplezier! 

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding