Babyboom
Babyboom
Zwanger

Is je vluchtkoffer al klaar?

2 min
Levering
Zwanger

Is je vluchtkoffer al klaar?

2 min
Éveil, Santé
Het einde van je zwangerschap is in zicht en je telt de dagen al af. Je hebt de eerste kleertjes voor je baby al klaargelegd en het wiegje is waarschijnlijk ook al gedekt. Maar is je bevallingskoffer (ook wel vluchtkoffer genoemd) ook al klaar? Die maak je best vroeg genoeg klaar, zo ben je voorbereid mocht je tijdens die laatste weken plots naar het ziekenhuis moeten vertrekken. De gedachte dat alles voor je kleintje en jezelf klaarstaat, zal rust brengen en voor een aangename kraamtijd zorgen.

Wanneer bereid je best je vluchtkoffer voor?

Hoewel er geen specifieke deadline is, staat je vluchtkoffer best klaar aan het begin van de achtste maand van je zwangerschap. Want vanaf de 37e week van je zwangerschap kan de bevalling al op gang komen.
Maak je koffer dus aan het begin van de achtste maand van je zwangerschap. Vroeger kan natuurlijk ook, als je daar zin in hebt. Het is belangrijk om op voorhand even stil te staan bij wat je allemaal nodig hebt, zodat alles klaar ligt voor de bevalling.
Zo voorkom je nodeloze stress; voor jezelf en je partner. Want als je alles last minute begint te verzamelen, is de kans groot dat je enkele essentiële dingen over het hoofd ziet.
Je zal blij zijn wanneer het grote moment daar is, je enkel maar je koffer in de wagen moet plaatsen.

Wat stop je allemaal in de vluchtkoffer?

De geboorte van je baby nadert en je hebt waarschijnlijk al genoeg aan je hoofd, daarom hebben wij een handige checklist voor je gemaakt met alle spullen die niet in je vluchtkoffer mogen ontbreken. Download deze lijst, zodat je alles mooi kan afvinken en niets vergeet wanneer je je koffer inpakt.
In België verblijf je na de bevalling gemiddeld vier dagen in het ziekenhuis, alhoewel dat bij een ongecompliceerde bevalling vaak maar twee dagen is. Pak dus voldoende spullen, voor het geval je verblijf verlengd zou worden. Zo voorkom je ook dat je partner dringend een extra koffertje voor jou moet pakken!
 
Het is handig om 2 aparte koffers te maken:
1 - Een kleine tas voor de bevalling zelf met daarin:

  • Belangrijke documenten met betrekking tot je zwangerschap en ziektekostenverzekering;
  • Spulletjes om de bevalling wat aangenamer te maken;
  • Baby’s eerste pakje.

2 - Je koffer voor jullie verblijf op de materniteit. Als jullie met de wagen naar het ziekenhuis rijden, dan laat je deze koffer best in de wagen tot je na de bevalling comfortabel op je kamer bent.
Wat neem je allemaal best mee:

  • De noodzakelijke spulletjes voor de eerste dagen van je baby: verzorgingsproducten, luiers, kleding, ...
  • Comfortabele kleding voor jezelf; je toiletspullen
  • Knuffel en fopspeen voor je baby; het autostoeltje om je baby te vervoeren wanneer jullie het ziekenhuis mogen verlaten!

Zitten alle essentiële spullen in je koffer, dan kan je nu die prachtige babyslofjes, die je van je schoonmoeder kreeg, klaar leggen of dat eerste dekentje dat je hebt uitgezocht!

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
2.88
Kopen
En nog meer ...
Levering