Babyboom
Babyboom
Zwanger

Is 's nachts bevallen minder veilig als overdag?

2 min
Levering
Zwanger

Is 's nachts bevallen minder veilig als overdag?

2 min
Éveil, Santé
In Nederland heerste er de laatste jaren paniek toen bleek dat er 's nachts meer baby's sterven bij de bevalling dan overdag. Wat was de reden? En kennen wij dat probleem ook in Vlaanderen?

In 2008 hadden twee Nederlandse gynaecologen aan de bel getrokken, omdat de babysterfte in ziekenhuizen doordeweeks buiten kantoortijden 23% hoger bleek te liggen dan overdag. Dat zou onder meer te wijten zijn aan een gebrek aan ervaren personeel in de nachtelijke uren. De cijfers kwamen uit de periode 2000-2004.

Maar nieuw onderzoek toont aan dat de Nederlandse ziekenhuizen de verloskundige zorg in de nachtelijke uren sterk verbeterd hebben. Het is nu net zo veilig om 's nachts in een ziekenhuis te bevallen als overdag. De onderzoekers denken dat dit onder meer komt doordat  ziekenhuizen meer verloskundigen in dienst hebben genomen en ook in het algemeen scherper letten op de ervaring van het personeel en de veiligheid.

's Nachts bevallen in Vlaanderen

In Vlaanderen zijn geen cijfers bekend over de situatie in ziekenhuizen 's nachts. Wel is er onderzoek verricht naar de hygiene en veiligheid in de ziekenhuizen. Dat rapport kan je alvast even bestuderen voor je beslist waar je bevalt: veiligheid in ziekenhuizen.

Ben jij 's nachts bevallen of overdag?

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering