Babyboom
Babyboom
Zwanger

Je buik

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Je buik

2 min
Éveil, Santé

Je buik kan slapper zijn omdat je buikspieren niet meer hun rol van natuurlijke riem spelen.

Wat doorzettingsvermogen is in dit geval geen overbodige luxe want het neemt een paar maanden in beslag om met oefeningen terug goede spieren te bekomen.Om sneller een goed resultaat te bereiken, kan je tegelijkertijd een dieet volgen.

Als je je vetoverschot ondanks al je inspanningen niet kwijtraakt, zou je een liposuctie kunnen overwegen. Op die manier wordt het overtollig vetweefsel weggezogen. Deze interventie is echter enkel mogelijk als je huid en spieren terug hun tonus hebben gevonden. Liposuctie kan ook gebruikt worden om vetophopingen op de billen of bovenbenen weg te halen.

Voor je met echte buikspieroefeningen begint, is het van het grootste belang de lage rompstreek te versterken. Zoniet zouden de buikspieren de ingewanden wel eens naar beneden kunnen drukken en zelfs een prolapsus doen ontstaan (een probleem waarbij de baarmoeder, de blaas of de lage ingewanden naar de vagina gedrukt worden).

Om weer een mooie vlakke buik te krijgen, moet je:

  • Er zorg voor dragen dat je niet te veel bijkomt tijdens de zwangerschap. Artsen spreken in dit verband over een gemiddelde van 12 kg, afhankelijk van de lichaamsgesteldheid van de vrouw.
  • Je normale gewicht terugvinden na de bevalling.
  • Waken over een goede lichaamshouding.
  • Dagelijks de buikspieren oefenen, meer bepaald de samentrekking van de dwarse spieren.

Kleine tip: Massages zullen je niet helpen je platte buik terug te krijgen. En de elektrische wonderapparaten die verkocht worden nog minder!

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen