Babyboom
Babyboom
Zwanger

Je voorbereiden op de bevalling

2 min
Levering
Zwanger

Je voorbereiden op de bevalling

2 min
Éveil, Santé

Je denkt misschien dat een voorbereiding op de bevalling overbodig is omdat je er zeker van bent dat je zal bevallen onder epidurale anesthesie (of ‘met een ruggenprik'). Dat is echter een te optimistisch uitgangspunt omdat je te laat kan zijn om de ruggenprik te krijgen of het niet mogelijk kan zijn je de ruggenprik dadelijk te geven.

Daarom heb je er alle belang bij om goed voorbereid te zijn op deze onvoorspelbare gebeurtenis. Hoewel de zwangerschap evenals de bevalling natuurlijke gebeurtenissen zijn, vragen ze toch een minimum aan voorbereiding, zowel op mentaal als op lichamelijk vlak.

De belangrijkste doelstelling van de voorbereiding is het dramatische karakter van de bevalling te relativeren en een duidelijk beeld te krijgen van wat een bevalling precies inhoudt. Dit zal je zeker helpen je angstgevoelens binnen de perken te houden.

Het lichamelijke gedeelte van de voorbereiding helpt je naar je lichaam te luisteren. Zo kan je zelf leren voelen wat goed is voor jou en je lichaam. Welke de methode is die je verkiest om je voor te bereiden, heeft eigenlijk weinig belang. Het gaat vooral om het zelfvertrouwen en het vertrouwen in je lichaam dat je met deze methodes kan verwerven.

Er bestaan talrijke methodes om je op je bevalling voor te bereiden. Om je keuze te maken, kan je best de methode kiezen die het meest aan jouw verwachtingen, karakter, budget en tijdsindeling beantwoordt.

Wend je in elk geval altijd tot bekwame mensen die de vereiste officiële diploma's hebben voor je aan eender welke voorbereiding begint. Let er ook op je iets kiest van goede kwaliteit dat zich niet beperkt tot ontspannings- en ademhalingsoefeningen zonder dat er meer informatie gegeven wordt over de zwangerschap, het verloop van de bevalling of zonder dat er een bezoek wordt gebracht aan een kraamkliniek.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
2.88
Kopen
En nog meer ...
Levering