Babyboom
Babyboom
Zwanger

Je weeën bijhouden doe je met een app

2 min
Levering
Zwanger

Je weeën bijhouden doe je met een app

2 min
Éveil, Santé
Vroeger schreef men op een stukje papier om de hoeveel minuten de weeën kwamen opzetten. Vandaag doen we dat met een app!

Als je weeën regelmatig opduiken, wordt het belangrijk de tijden tussen de verschillende weeën te noteren. Op die manier kan je beter bepalen wanneer het tijd is om naar het ziekenhuis te rijden of de vroedvrouw in te schakelen. Vroeger schreef men op een stukje papier om de hoeveel minuten de weeën kwamen opzetten. Vandaag doen we dat met een app!

Labor mate

Deze app wordt zeer geapprecieerd in het buitenland en als een van de drie beste apps wereldwijd om de bevalling te begeleiden beschouwd. Wij vinden het vooral interessant omdat hij ook in het Nederlands te krijgen is!

Tik één keer op de knop van de timer om de weeën te meten en tik er opnieuw op om de timer te stoppen. Als de weeën langer duren en frequenter voorkomen, houdt Labor Mate de informatie voor je bij en toont in een gemakkelijk te lezen formaat een samenvatting van de gemeten weeën, zodat je kunt bepalen wanneer je de arts of het ziekenhuis voor de bevalling moet waarschuwen.

Labor Mate heeft twee schermen voor het controleren van de weeën: een gedetailleerd scherm en een overzichtsscherm. Het gedetailleerde scherm geeft de lengte van elke wee en de tijdsduur tussen de weeën weer. Het overzichtsscherm toont de gemiddelde lengte van de weeën, gebaseerd op de 3 laatste weeën en de gemiddelde tijdsduur tussen de weeën, gebaseerd op de 6 laatste weeën.

Doula Bevalling Coach

Zo veel meer dan een weeëntimer. De hele bevalling een ervaren verloskundige aan je bed, vanaf de eerste wee. Wie wil dat niet? In deze app coacht de Hollandse verloskundige Marij je liefdevol door je weeën heen. Je hoeft alleen maar te luisteren, haar warme stem laat je ontspannen. Als je dat wilt, kun je er mooie muziek bij aanzetten. Je weeën worden weergegeven in een overzichtelijke tabel.

Contraction Timer

Een Engelstalige app die hoog gewaardeerd wordt door artsen in de US.  Weeën zijn in het Engels ‘contractions’. Met de Contraction Master app kun je heel makkelijk zelf je weeën bijhouden en zo nagaan wanneer het tijd wordt om de verloskundige te bellen. Als de wee begint, druk je op de startknop. Stopt je wee, druk je op de stopknop. Je kunt ook aangeven hoe zwaar de wee was. Dit doe je bij elke wee. De app zet het voor je in een tabel en rekent de duur en frequentie voor je uit. Je kunt de resultaten zelfs meteen naar je verloskundige of arts e-mailen. En als je weeën een bepaalde frequentie hebben bereikt geeft deze app je een seintje dat je gaat bevallen!

WeeënTimer

Het timen van je wee met de WeeënTimer is eenvoudig; je drukt simpelweg op start als de wee begint en op stop als de wee afgelopen is! De App slaat automatisch alle start/stop tijden op van elke wee en berekent automatisch de belangrijkste tijden waar je op moet letten bij weeën: de duur van de wee en de tijd die verstreken is sinds de vorige wee! Deze App zal trouwens een handig piepje laten horen zodat je niet vergeet op 'Stop' te drukken.  Daarnaast is er een handig overzicht van alle weeën, met een boodschap of je de verloskundige al mag bellen of naar het ziekenhuis kan rijden! Dit weeën-overzicht kun je ook achteraf nog naar jezelf e-mailen als je dit leuk vind. Deze app geeft ook nog veel handige informatie over de verschillende fases van weeën en ontsluiting.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering