Babyboom
Babyboom
Zwanger

Jouw evolutie in de 5de maand

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Jouw evolutie in de 5de maand

2 min
Éveil, Santé

Het is een fantastische periode omdat de moeheid en het ziektegevoel van de eerste maanden, normaal gezien, verdwenen zijn. Wat meer is, je buik is niet te groot, dus kan je heel actief zijn, een groot bewegingszin hebben en veel willen doen. Je baby is nu goed geïnstalleerd en er is bijna geen gevaar meer voor een miskraam. Daarom is nu het beste moment om reizen te maken, te gaan wandelen, excursies te doen en, waarom niet, de kinderkamer in te richten.

Je zal voelen dat je lichaamstemperatuur verhoogt en dat je meer transpireert. Dit komt doordat je hypofyse klier meer werkt. Je organisme moet dus het extra vet verliezen, dat jij en je kindje aanmaken.

Doordat je vlugger moet ademen (om je kind zuurstof te geven en te verlossen van CO²), word je ook vlugger moe. Je zal meer moeite hebben om te ademen omdat je uterus in volume toeneemt en de abdominale massa naar boven duwt. Het is nu het beste moment om ademhalingsoefeningen te leren die van groot nut zullen zijn voor de bevalling.

Het is mogelijk dat je een grotere eetlust hebt. Het is een simpel antwoord van de natuur voor de veranderingen in je metabolisme. Je kan meer eten, maar je hoeft niet te eten voor 2. Je controleert best je gewicht door een rijk en compleet dieet te volgen.

Het is nu ook het moment dat de zwangerschapsstriemen, de spataders, de aambeien en de cellulitis beginnen te verschijnen. Ze worden elk veroorzaakt door slechte circulatie. Om de situatie te verbeteren of tegen te gaan, adviseren we je je benen, in de mate van het mogelijke, omhoog te leggen, niet te lang te blijven rechtstaan, geen warme baden te nemen en je niet te ontharen met hete was.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen