Babyboom
Babyboom
Zwanger

Jouw verblijf in de kraamkliniek

2 min
Levering
Zwanger

Jouw verblijf in de kraamkliniek

2 min
Éveil, Santé

We kunnen niet genoeg herhalen hoe nuttig het verblijf in de kraamkliniek is: dit verblijf dient om te rusten en kennis te maken met je baby.

Maak gebruik van deze enkele dagen om je kind te ontdekken door zijn luiers te verversen, zijn badje te geven en zijn vooruitgang te volgen.

Je kind zal zich deze momenten nooit kunnen herinneren dus geniet van deze momenten voor twee.

Je zal snel merken dat je dagindeling op de kraamafdeling bepaald wordt door de regelmatige bezoeken van het kraamkliniekpersoneel en de maaltijden van je baby.

Het is niet erg gemakkelijk om te rusten dus probeer het bezoek te beperken om toch wat tijd voor jezelf te hebben.

- De verpleegster of zorgkundige

De verpleegster zal je om 7u wekken om je temperatuur, je hartslag en je bloeddruk te meten. Rond 7u45 zal een verpleegster je ontbijt brengen. De kwaliteit van het ontbijt hangt af van ziekenhuis tot ziekenhuis. Twee keer per dag komt een verpleegster je verzorgen. De verpleegster is ook verantwoordelijk voor het uitdelen van de geneesmiddelen (pijnstillers bijvoorbeeld), het aansluiten van het infuus en het toedienen van spuiten indien nodig.

- De kinderverzorgster

‘s Morgens zal een kinderverzorgster je leren hoe je een badje moet geven aan je baby, hoe je zijn navel moet verzorgen, zijn temperatuur moet nemen, hem wegen, luiers moet vervangen, en hoe je borstvoeding moet geven. Kortom, ze zal je leren hoe je je baby moet verzorgen. Hoe sneller je je baby zelf verzorgt, hoe sneller je er goed in wordt en zelfvertrouwen krijgt. Je twijfels over je capaciteit om goed voor de baby te zorgen, zullen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

- Je gynaecoloog of de vroedvrouw

De persoon die je heeft bijgestaan tijdens de bevalling zal je een keer per dag bezoeken om na te gaan of de baarmoeder terug haar oorspronkelijk volume inneemt en om te kijken of het litteken van de episiotomie goed geneest. Ze zal ook aan je benen voelen om na te gaan of de aders goed hun werking hernomen hebben. Aarzel niet om al je vragen over borstvoeding, aambeien enz. te stellen.

- De kinderarts

De kinderarts zal je ook komen bezoeken tijdens je verblijf. Hoe dikwijls de kinderarts komt, hangt af van de noden van je baby en de gewoontes van het ziekenhuis. Hij zal een volledig onderzoek uitvoeren op de dag van je vertrek om zo te kunnen bevestigen dat je ook effectief naar huis mag met je baby.

De eerste nacht zal je waarschijnlijk niet slapen. De eerste nacht ben je immers nog zo opgewonden over de geboorte van je baby. Je zal die nacht waarschijnlijk ook dikwijls boven de wieg gaan hangen om je ervan te vergewissen dat je baby nog ademt.

De volgende nachten worden geregeld door de voeding van je baby. Houd je baby nog even vast om hem te knuffelen na het geven van de borstvoeding. Het stelt je baby gerust en zo kunnen jullie kennismaken.

Als je baby dan terug inslaapt en jij ook kan rusten, maakt hij je snel weer wakker omdat zijn luier vuil is. Het is nochtans belangrijk dat je toch enkele uurtjes slaapt. Vertrouw je baby daarom een paar uurtjes aan de nursery toe of aan de papa als hij ook in de kraamkliniek verblijft.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering