Babyboom
Babyboom
Baby

Juist of fout: test je kennis over groeimelk

2 min
Voeding
Baby

Juist of fout: test je kennis over groeimelk

2 min
Éveil, Santé
Tussen 1 en 3 jaar is;<strong>groeimelk</strong>;essentieel in de voeding van je kind: groeimelk dekt het grootste deel van de dagelijkse behoefte aan ijzer, vetzuren, eiwitten en vitamine D. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid is 500 ml. We stellen voor dat je je misvattingen over groeimelk overboord gooit en we vertellen je welke ideeën over groeimelk juist of fout zijn.

Focus op groeimelk en de misvattingen hieromtrent  

  • Je moet met groeimelk beginnen wanneer je kindje 12 maanden is:

JUIST: Tussen 12 maanden en 3 jaar groeit je kind razendsnel! Goede groei is erg belangrijk in deze periode; de behoeften van je kindje zijn immers zeer specifiek. De samenstelling van Candia-groeimelk is perfect geschikt om de dagelijkse voedingsbehoeften vanaf een jaar te dekken.  

  • De aanbevolen hoeveelheid groeimelk voor kindjes van 12 tot 36 maanden is 1 liter per dag:

FOUT: Tussen 12 en 36 maanden bedraagt de dagelijkse hoeveelheid groeimelk ongeveer 500 ml. Deze hoeveelheid dekt de dagelijkse voedingsbehoeften van een kind wat ijzer, essentiële vetzuren en vitamine D betreft. Deze hoeveelheid groeimelk kan worden verdeeld in twee porties van 250 ml: bijvoorbeeld een flesje 's morgens en een flesje tijdens het vieruurtje.  

  • Groeimelk wordt gemaakt van koemelk:

JUIST: Groeimelk wordt gemaakt van koemelk. De samenstelling is echter aan de specifieke behoeften van kinderen aangepast. Groeimelk wordt verrijkt met ijzer, vitamines, mineralen en essentiële vetzuren. Ook de hoeveelheid zout wordt aangepast en het eiwitgehalte wordt verlaagd.  

  • Het is beter je kindje groeimelk te geven in plaats van koemelk:

JUIST: Groeimelk bevat 18 keer meer vitamine D, 13 keer meer essentiële vetzuren, 25 keer meer ijzer en 2 keer minder eiwitten dan koemelk. Deze hoeveelheden komen overeen met de aanbevelingen voor de behoeften van kinderen tussen 12 en 36 maanden.  

  • Je kan ook koken met groeimelk:

JUIST: Je kan groeimelk gewoon toevoegen aan de bereiding van je babygerechten: quiches, gratins, soepen, ... Je kan ook yoghurt of cakes maken met groeimelk. Zorg er wel voor dat je ze binnen de 24 uur na bereiding consumeert.  

  • Mijn kind eet gevarieerd en uitgebalanceerd en heeft daarom geen groeimelk meer nodig:

FOUT: Hoewel gevarieerde voeding een grote verscheidenheid aan voedingsmiddelen bevat, worden specifieke voedingsbehoeften van je kind onvoldoende gedekt; met name ijzer, essentiële vetzuren en vitamine D. De consumptie van 500 ml groeimelk per dag wordt daarom aanbevolen om die specifieke behoeften te dekken en om een goede groei van kinderen tussen 1 en 3 jaar oud te garanderen. 

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding