Babyboom
Babyboom
Baby

Kan ik wel zoveel van een tweede kindje houden als van mijn eerste?

2 min
Familie
Baby

Kan ik wel zoveel van een tweede kindje houden als van mijn eerste?

2 min
Éveil, Santé
<p>Je wil er een zusje of broertje bij. Waar mag je je aan verwachten als je opnieuw zwanger wordt?

Zwanger voor de tweede keer: wordt het anders?

Ja! Omdat het eenvoudigweg niet meer de eerste keer is.

Tenzij er complicaties zijn, zal je bij je tweede of derde zwangerschap een ‘déjà vu' effect hebben. Je zal deze zwangerschap minder intens en op een serene manier beleven. Je zal minder de behoefte voelen om bij het minste dat je voelt de telefoon te nemen om te vragen wat er gebeurt. De grote existentiële vragen over het moederschap die je je tijdens je eerste zwangerschap gesteld hebt, zijn al beantwoord.

Op lichamelijk gebied kan een tweede zwangerschap heel verschillend zijn. Je hebt deze keer misschien helemaal geen last van zwangerschapkwaaltjes of je hebt er net meer last van.

Sommige vrouwen vinden het fantastisch om opnieuw zwanger te zijn en zouden graag willen dat het eeuwig zou kunnen blijven duren. Andere vrouwen ondergaan de zwangerschap en zien het als een noodzakelijk kwaad om uiteindelijk van hun baby te kunnen genieten.

Bovendien heb je bij een tweede zwangerschap minder tijd om ermee bezig te zijn. Je moet je tijd al verdelen tussen je kind, de papa, het werk en het huishouden. Misselijk of niet, je kind vraagt toch je aandacht!

Kan ik wel zoveel van mijn tweede kindje houden als van mijn eerste?

Je vraagt je wel eens af of je je tweede kind ook zo intens kan liefhebben omdat je al een geweldig kind hebt dat een groot deel van je tijd en je gedachten in beslag neemt. Maak je daar zeker geen zorgen om. Zodra je tweede kind geboren wordt, zal je er op een andere manier maar even intens van houden. Met elk kind zal je een unieke band krijgen omdat elk kind anders is.

Je kan liefde trouwens niet in hoeveelheid uitdrukken. Het tweede kind kan onmogelijk een kopie zijn van je eerste kind en jij bent ook geëvolueerd sinds je eerste bevalling. Er is dus geen enkele reden om exact op dezelfde manier van je tweede kind te houden. Het is die verscheidenheid die een gezin net zo mooi maakt.

En hoe zit het dan met een derde kindje?

Bij een derde zwangerschap zal je je nog minder vragen stellen omdat je ondertussen beseft dat het hart en de liefde geen grenzen kennen. Je hebt ondertussen ook gemerkt dat de liefde die broers en zussen voor mekaar koesteren ook iets heel moois is dat bij zal dragen tot de ontwikkeling van de persoonlijkheid van je kinderen.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie