Babyboom
Babyboom
Baby

Kan Sinterklaas ook voor een baby komen of heeft dat eigenlijk geen zin?

2 min
Familie
Baby

Kan Sinterklaas ook voor een baby komen of heeft dat eigenlijk geen zin?

2 min
Éveil, Santé
<p>Je baby is nog maar enkele maanden oud. Heeft Sinterklaas dan wel zin? Of zet je beter geld op een spaarrekening?

In enkele weken viert je kleintje voor het eerst Sinterklaas. Heeft het wel zin om nu al een geschenkje te kopen? En wat voor speelgoed koop je dan precies? Wat zet je op het Sinterklaaslijstje voor oma en opa?

Speelgoed stimuleert ook pasgeboren kindjes!

De speelgoedfabrikanten maken steeds meer gebruik van studies die vertellen wat kindjes leren in een bepaalde leeftijd. Daardoor wordt het speelgoed steeds beter afgestemd op het leerproces van je kindje. Je kan je kindje dus al een geschenkje voor Sinterklaas kopen, al zal hij of zij zich dat later niet herinneren...

Let op de leeftijdsaanwijzingen op de verpakking; het helpt je kindje te groeien als je hem/haar jet juiste speelgoed aanbiedt!

Speelgoed voor 0-3 maanden

Tussen 0-3 maanden vind je kindje het vooral leuk om jou in de buurt te hebben. Praat veel met je kindje. Zet een muziekdoos op als je er niet bent. Een gekleurd mobiel boven het bedje is ideaal voor deze leeftijd. Een speeltapijt tegen het bed of de wieg, maakt geluid als de voetjes of handjes het aanraken. Je baby doet dat al snel met opzet. Ook een zachte rammelaar past bij deze leeftijd.

Bij Hema bijvoorbeeld vind je sokjes en armbandjes met een geluidje erin voor handjes of voetjes, waarmee je baby eerst nog onbewust maar later met volle overtuiging zal rammelen. Let erop dat je ze je baby niet te lang omdoet; jouw kindje kan immers nog niet aangeven dat hij genoeg van het geluid heeft.

Speelgoed voor baby's van 3 tot 6 maanden

Stimuleer nu het grijpgedrag van je kindje! Alles wat je baby in de handjes kan houden is welkom: rammelaars, muziekdoosjes, een zachte bal, zachte blokken, boekjes van stof. Maar ook alledaagse voorwerpen, zoals een felgekleurde (zak)doek of een onbreekbaar spiegeltje zorgen voor urenlang plezier.

Je prikkelt de zintuigen van je kind met speelgoed dat nieuwe, vreemde geluiden maakt: een plastic sleutelbos bijvoorbeeld. Omdat je kind ook erg geboeid kan zijn door kleine details, is een activity center een goed idee - een prima Sinterklaasgeschenk!

Wat voor speelgoed geef je een kind van 6-9 maanden?

Deze maand begint je kindje te kruipen. Een speelkleed met spiegeltjes, geluidjes, glinsteringen en geluid trekt nu de aandacht. Je kleintje kruipt en ontdekt verder alles wat interessant is in huis. Baby houdt ervan dingen vast te nemen, eraan te trekken, te voelen, te proeven.

Om de baby in dit stadium te stimuleren, bestaat er heel wat speelgoed:

  • het activiteitenbord
  • sleutels
  • de speelmat
  • de piramide met ringen

Speelgoed voor een baby die wil leren lopen

Nu wil je kindje echt opvallend veel leren. Dit zijn een aantal voorwerpen die je op het Sinterklaaslijstje kan zetten:

  • Een activity centre tafeltje om aan te zitten of te staan, vol met knopjes en schuifjes om het gebruik van handjes en de nieuwsgierigheid te trainen.
  • Kinderliedjes zingen met DVD's of CD's
  • Een abonnement op de kinderboerderij of de zoo
  • Grote doos waar blokjes in passen. Die kunnen eruit gehaald worden en weer terug gestoken worden.
  • Zachte bal
  • Een stevige blokkenkar waaraan zich op te trekken en misschien al een paar stapjes te oefenen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie