Babyboom
Babyboom
Zwanger

Kiezen voor borst- of flesvoeding

2 min
Borstvoeding
Zwanger

Kiezen voor borst- of flesvoeding

2 min
Éveil, Santé

Kies je voor borstvoeding of voor flessenvoeding?

Je kan best je keuze al maken voor de bevalling. Borstvoeding geven is niet iets dat je zomaar beslist als de baby de eerste dag schreit van de honger! Het is trouwens belangrijk om goed de moeilijkheden te kennen die kunnen optreden in het begin van de borstvoeding.

De keuze voor borstvoeding of flesvoeding zou een bewuste en persoonlijke keuze moeten zijn. Je zal natuurlijk heel wat raad en tegenstrijdige meningen te horen krijgen maar probeer te kiezen wat voor jou en je baby het beste is. Laat je daarbij niet beïnvloeden door modeverschijnselen of eventuele druk die op je wordt uitgeoefend.

Kan je fout beslissen als je kiest voor borst-of flessenvoeding?

Nadat je objectieve informatie hebt ingewonnen, ben jij de enige die de juiste beslissing kan nemen. Je hoeft je dus heus niet schuldig te voelen als anderen het niet eens zijn met je beslissing. Het heeft trouwens geen zin om iets te doen waar je geen zin in hebt omdat de baby het zal voelen. Als je bv. met tegenzin borstvoeding geeft, zal de baby zich ook niet op zijn gemak voelen. Als je wel op een serene manier de fles kan geven, zal de baby voelen dat je gelukkig bent met die keuze.

Het lactatiemechanisme wordt trouwens beïnvloed door psychologische factoren. Borstvoeding is daarom al bijna gedoemd tot mislukking als het niet gepaard gaat met persoonlijke motivatie.

Motivatie

en

vertrouwen

zijn 2 factoren die van doorslaggevend belang zijn voor een geslaagde borstvoeding.

Of je nu kiest voor borst-of flesvoeding, maak van het voedingsmoment een innig, aangenaam en liefdevol moment.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Borstvoeding