Babyboom
Babyboom
Zwanger

Kiezen voor een kindje met een handicap

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Kiezen voor een kindje met een handicap

2 min
Éveil, Santé

Jouw gynaecoloog is je vertrouwenspersoon

Je gynaecoloog is je vertrouwenspersoon gedurende heel je zwangerschap. Daarom is de keuze van je gynaecoloog zeer belangrijk. Ook als je ervoor kiest je baby niet te houden is je gynaecoloog vaak de aangewezen persoon om hier over te praten. Wettelijk gezien mag je je zwangerschap niet stopzetten na de 24ste week.

Maar wat als je hoort dat je kindje met een zware handicap door het leven moet? Zou jij je zwangerschap willen stopzetten of zou jij je baby hoe dan ook op de wereld zetten?

Abortus bij een handicap

Veel gynaecologen zullen je helpen om ook na de 24ste week de beslissing te nemen om je kindje wel of niet te houden bij een handicap, maar er zijn zeer strikte regels voor.

Zo wordt een stopzetting van een zwangerschap na week 24 besproken in de orde van gynaecologen. Anderen moeten het eens zijn met de hopeloosheid van de situatie. Bovendien zal de gynaecoloog de inleiding moeten melden aan het medisch tuchtcollege, waarbij de gynaecoloog het risico loopt op zijn vingers getikt te worden. Je moet het wettelijk zien als euthanasie op iemand die zelf niet kan beslissen (de baby). Daarbij kan de (geloofs-)overtuiging van de gynaecoloog ook meespelen.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen