Babyboom
Babyboom
Zwanger

Last van de warmte?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Last van de warmte?

2 min
Éveil, Santé
<p>Je hebt zo uitgekeken naar de zomer. Maar nu je zwanger bent, lijkt de warmte enkel voor last te zorgen. Hoe kan je zwanger van de zomer genieten?

Hoogzwanger in de zomer

Als zwangere vrouw ben je het hele jaar door vermoeider en bijgevolg ook prikkelbaarder. Een snikhete, plakkerige dag is dan wel het laatste wat je nodig hebt, ook al heb je zolang naar de zomer uitgekeken. Je kan het niet verdragen...

Heel wat zwangere vrouwen krijgen door de warmte last van gezwollen handen en voeten. Sommigen klagen zelfs dat benen en voeten pijn kunnen doen. Ze hebben last van tintelingen of jeuk.

Hieronder vind je enkele tips om de last een beetje te verlichten.

Zwanger in de zomer: Meer drinken

Voldoende water drinken is altijd van groot belang, zeker als zwangere vrouw. Denk eraan dat je baby een groot deel van het vocht opneemt. Probeer dus minimaal anderhalve liter water per dag te drinken.

Hou daarbij ook rekening met het soort water. Leidingwater wordt afgeraden. Dat bevat te veel nitraten, wat niet al te best is voor je baby. .

Zwanger in de zomer: Hou het koel

Een baby dragen kan op frisse dagen al een zware opdracht zijn. Blijf daarom op warmere dagen zoveel mogelijk uit het directe zonlicht.

Dat neemt niet weg dat je kan genieten van de zon. Zoek een schaduwplekje op in je tuin, plaats een parasol in het gras of ga even uitblazen onder een boom. Je zal merken dat het je overbelaste lichaam alleen maar goed zal doen.

Probeer ook om lastige activiteiten in de warme middagzon te vermijden. Zo kan je bijvoorbeeld ’s morgens boodschappen doen, als het nog niet zo heet is buiten.

Zwanger in de zomer: Zonnebaden?

Kan je de zon wel goed verdragen en wil je graag een zomers kleurtje? Hou er dan rekening mee dat door hormonale invloeden de huid van een zwangere vrouw sneller kan verbranden. Een hoge beschermingsfactor is dus aangewezen.

Het is geen slecht idee om ook een pet of een hoed te dragen. Zo kan je oververhitting of duizeligheid voorkomen. Op de warmste momenten van de dag (van twaalf tot drie uur ’s middags) kan je de zon beter mijden.

Zwanger in de zomer: Neem regelmatig een frisse douche

Als de warmte je even te veel wordt, kan je nog altijd kiezen voor de snelste en meest effectieve oplossing: neem een duik in het water. Is er geen zwembad binnen je bereik? Neem dan meermaals per dag een oppeppende douche. Je spieren zullen zich ontspannen en jij kikkert er van op!

Zwanger in de zomer: Gun jezelf een middagdutje

Het kan geen kwaad om overdag enkele uurtjes slaap in te halen. In de zomer blijven de temperaturen ’s nachts dikwijls behoorlijk hoog, wat je nachtrust kan verstoren. Als je in verwachting bent, is voldoende slaap broodnodig. Neem dus gerust je tijd om ’s middags wat uit te rusten.

Gezwollen en pijnlijke benen tijdens de zwangerschap?

Beenoefeningen kunnen je helpen om een betere bloeddoorstroming te krijgen waardoor tintelingen, jeuk en de zwelling afnemen.

  • Wandel een half uurtje
  • Leg je benen bij het rusten wat hoger door kussens op het einde van je bed te leggen
  • Kruis de benen zo weinig mogelijk; dit knelt de bloeddoorstroming. Zet de voeten best naast elkaar.
  • Douche afwisselend 1 minuut met koud en warm water. Eindig met koud water.
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen