Babyboom
Babyboom
Baby

Lekker slapen op vakantie: campingbedjes

2 min
Familie
Baby

Lekker slapen op vakantie: campingbedjes

2 min
Éveil, Santé
Wil je uitgerust terugkomen van vakantie, dan is het belangrijk dat niet alleen jij goed slaapt, maar ook je kind. Een prettig campingbedje kan daar bij helpen. Een campingbedje is dan wel niet bedoeld als permanente slaapplaats en hoeft daarom niet aan dezelfde eisen te voldoen als een gewoon bed, maar dat wil niet zeggen dat er geen verschillen zitten tussen verschillende campingbedjes, of dat het niet handig is om op bepaalde dingen te letten.;

Wil je uitgerust terugkomen van vakantie, dan is het belangrijk dat niet alleen jij goed slaapt, maar ook je kind. Een prettig campingbedje kan daar bij helpen. Een campingbedje is dan wel niet bedoeld als permanente slaapplaats en hoeft daarom niet aan dezelfde eisen te voldoen als een gewoon bed, maar dat wil niet zeggen dat er geen verschillen zitten tussen verschillende campingbedjes, of dat het niet handig is om op bepaalde dingen te letten.

Praktisch
Een campingbedje moet lekker slapen, maar het moet ook praktisch zijn. Als je uren bezig bent met het opzetten van het bedje, dan is dat niet handig en kan dat alleen maar ergernis oproepen. Voor je een campingbedje koopt, is het daarom aan te raden om even te proberen of het bedje een beetje snel in- en uitgeklapt kan worden. Controleer steeds goed of het bedje echt op de uiterste stand staat en er geen kans bestaat op plotseling in- of uitklappen, terwijl dat niet de bedoeling is. Vergeet niet ook de vergrendeling te controleren. Als een campingbedje geen vergrendeling heeft, dan kun je beter een ander exemplaar zoeken. Die vergrendeling maakt namelijk dat de kans op inklappen - per ongeluk of bijvoorbeeld omdat iemand er aan zit - nog kleiner is.

Stevigheid
Ook de stevigheid is vanzelfsprekend belangrijk. Het is belangrijk dat het bedje niet alle kanten op gaat, ook niet als je kindje erin staat en tegen de rand duwt. Ook de bodem moet stevig zijn. Het is het beste als daar wat hulpstangen in zitten, die voorkomen dat de bodem doorzakt. In sommige gevallen wordt een campingbedje geleverd met een opvouwbare bodemplaat. Dan is het belangrijk om te kijken of die plaat echt goed aansluit, zodat er geen kans is op vingertjes die klem komen te zitten tussen de rand en de bodemplaat.

Afmetingen
Een campingbedje moet minimaal 55 centimeter hoog zijn. Hierbij meet je vanaf de bovenkant van het terras. Qua lengte is het vooral belangrijk om te kijken naar de lengte van je kindje; die moet voldoende ruimte hebben om lekker te kunnen liggen. Kijk bij de aanschaf van een campingbedje ook altijd naar de beschikbaarheid van bijpassende matrassen; campingbedjes en matrassen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende maten. Het is makkelijker daar vooraf rekening mee te houden, dan achteraf op zoek te moeten naar een matras in een onvindbare maat. Voor de campingbedjes van Wipstoeltje.com vind je bijvoorbeeld bijpassende matrassen in de webshop.

Matras
Het matras moet dus de juiste maat hebben. Daarbij is het belangrijk dat er geen ruimte zit tussen het matras en de zijwanden. Het moet echter ook niet zo zijn dat je het matrasje in het bedje moet proppen. Het matras moet ook stevig zijn, zodat het niet snel kan vervormen, prettig ligt en er geen kans is dat je kind er op een of andere manier onder terecht komt. Kies liever voor een iets dikker matrasje voor meer comfort. Dat is vaak wel wat duurder, maar ligt wel fijner. Ook hiervoor geldt: als je kind lekker slaapt, dan is de kans groot dat jij ook lekker door kunt slapen!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie