Babyboom
Babyboom
Baby

Leuke buitenactiviteiten voor peuters

2 min
Familie
Baby

Leuke buitenactiviteiten voor peuters

2 min
Éveil, Santé
<p>Een kind dat buiten kan spelen en de natuur ontdekt, wordt vrolijker! Hup, hup, hup, naar buiten met de miniclub!

Wist je dat een kind wat op jonge leeftijd de natuur ontdekt, later veel bewuster met het milieu omgaat? En dat is niet alles... Kinderen die vaak in de natuur spelen, zijn vrolijker en vriendelijker in hun omgang met anderen.

Hup, hup, hup, naar buiten met die miniclub!

Natuurpunt organiseert lokaal kinderactiviteiten in de natuur

Ken je Natuurpunt nog niet? Jammer, want als jonge ouder kan deze organisatie je erg helpen om samen met je kinderen de natuur te ontdekken. Op hun website vind je niet alleen de vogel van de maand en uitleg over bos, boom en bloem, je kan er ook een activiteitenkalender vinden van natuuractiviteiten in jouw beurt.

Wat denk je van een namiddagje kikkers tellen met je kinderen? Of deelnemen aan de vleermuizendag? Natuurpunt nodigt je zelfs uit om samen met je peuter een dagje te komen helpen in de beschermde natuurparken.

Een weekendje slapen op een boerderij

Ze bestaan nog! Boerin Mia en boer Theo. In Nederland, Frankrijk, Engeland en de USA kan je reserveren in 'Het Betere Boerenbed'. Je kinderen helpen de boer en de boerin eitjes rapen, koeien melken en de stal uitmesten. Trek je laarzen maar aan!

WWF: kinderen ontdekken de bedreigde natuur

Ook op de website van WWF Junior vind je een uitgebreide activiteitenkalender om de natuur te ontdekken met je kinderen. Het gaat bij deze activiteiten steeds om de bedreigde natuur; walvisen, dolfijnen, tijgers... Geef toe, welke kleuter vindt dat niet leuk?

Er op uit in de Limburgse natuur

Ook de provincie Limburg heeft een indrukwekkende activiteitenkalender om er met je kinderen op uit te trekken. Zo kan je bijvoorbeeld 's nachts fietsen tijden de Fietsnocturnes van 15 april tot 15 mei. Meer informatie over de Fietsnocturnes vind je hier. Wedden dat je kinderen dit heel avontuurlijk vinden?

 

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie