Babyboom
Babyboom
Baby

Mag je baby tutteren als je borstvoeding wil geven?

2 min
Voeding
Baby

Mag je baby tutteren als je borstvoeding wil geven?

2 min
Éveil, Santé

Of je kindje nu wel of niet mag tutteren of duimzuigen terwijl je borstvoeding geeft, blijft een grote discussie. Wat heb jij gedaan? Gaf jij borstvoeding en een tutter? Of ging je kleintje vanzelf duimzuigen?

Als je kindje nog niet aan de borst drinkt en je wil graag borstvoeding geven, kan je een speen best vermijden. Je kleintje leert immers een andere zuigtechniek, en het drinken aan borst wordt daardoor moeilijker.

Na de borstvoeding, wanneer je kleintje al god drinkt, kan je een fopspeen geven om aan de eventuele zuigbehoefte van de baby te voldoen. Je doet het dus niet om een borstvoedingsmoment uit te stellen. Een baby die niet goed zuigt, krijgt geen fopspeen.

Duimzuigen of tutteren zijn allebei even geschikt om de zuigbehoefte van de baby te bevredigen. Als je baby ouder wordt, wordt zijn zuigbehoefte minder, maar kan hij er wel aan gewend geraakt zijn zich met zuigen te troosten.

Te lang doorgaan met zuigen is nadelig voor de ontwikkeling van de mondspieren en voor de stand van het gebit. Het is echter moeilijk een peuter het duim- of vingerzuigen af te leren. Daarom kun je beter als je ziet dat de baby "zoekt" voorkomen dat hij een duimzuigertje wordt en hem een fopspeen geven. De fopspeen kun je vanaf negen maanden afwennen.

Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
67%
Weleda
Borstvoedingsthee
4.30
Kopen
80%
MultiMam
Kompressen
9.51
Kopen
Medela
Moedermelkbewaarzakjes
10.99
Kopen
En nog meer ...
Voeding