Babyboom
Babyboom
Zwanger

Mag je in bad tijdens je zwangerschap?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Mag je in bad tijdens je zwangerschap?

2 min
Éveil, Santé
Als je zwanger bent, transpireer je veel. In tegenstelling tot de gangbare overtuiging, zijn baden niet schadelijk tijdens de zwangerschap want ze kunnen een zeer ontspannende werking hebben.

Als je zwanger bent, transpireer je veel. Een vijfde van de hoeveelheid vocht wordt door de zweetklieren afgevoerd. Het zijn bijgevolg de zweetklieren die het transpiratievocht afscheiden. Op die manier helpen deze klieren de nieren die de afvalstoffen van zowel moeder als baby afvoeren.

 

In bad tijdens je zwangerschap

In tegenstelling tot de gangbare overtuiging, zijn baden niet schadelijk tijdens de zwangerschap want ze kunnen een zeer ontspannende werking hebben. Als je zoals veel zwangere vrouwen moeilijk de slaap vat, kan je best 's avonds voor het slapengaan een bad nemen. Als je veel last heb van transpiratie, raden we je aan wat zout in het bad te strooien.

Als je geen bad hebt, is een douche uiteraard een goed alternatief. Met het voordeel dat een douche een groter stimulerend effect heeft als een bad. Belangrijke tip: leg een antislipmat in je douche om te vermijden dat je uitglijdt. Vallen is wel het laatste wat je nodig hebt tijdens je zwangerschap.

Vaginale afscheiding tijdens je zwangerschap

Hecht in deze periode bijzonder veel aandacht aan je intieme hygiëne. Tijdens de zwangerschap verhoogt namelijk de vaginale afscheiding en ook aambeien komen jammer genoeg veel voor. Was je daarom met water en PH-neutrale zeep.

Je apotheker kan je bij het kiezen van zeep ook de nodige raad geven. Vermijd in ieder geval zure producten of producten die kwik bevatten omdat ze te agressief zijn voor het vaginaal slijmvlies.

Kleine tip: beperk je tot externe hygiëne. Vaginale douches e.d. kan je nu beter vermijden. Als je echt veel last hebt van vaginale afscheiding, raadpleeg dan je arts. Hij kan je een lokale behandeling voorschrijven.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen