Babyboom
Babyboom
Baby

Magere melk maakt kinderen dikker

2 min
Voeding
Baby

Magere melk maakt kinderen dikker

2 min
Éveil, Santé
<p>Magere melk maakt kinderen niet magerder, zeggen wetenschappers. Integendeel, door magere melk te drinken, grijpen kinderen sneller naar suikerwaren en vetten.

Steeds meer kinderen tussen 2 en 4 jaar zijn te dik. Heel wat ouders schakelen op die leeftijd over van groeimelk naar flessenmelk. Vaak drinken de ouders zelf magere melk en drinkt hun kind deze melk mee. Dietisten beweren echter dat steeds meer ouders er bewust voor kiezen hun kinderen magere melk te geven, om zo het overgewicht binnen de perken te houden.

 

Magere melk maakt kinderen dikker

Amerikaanse wetenschappers hebben nu aangeduid dat kinderen die vanaf 2 jaar melk drinken veel meer kans lopen overgewichtig te zijn op 4 jaar. De reden ligt bij het feit dat magere melk kinderen niet zo’n vol gevoel geeft als volle melk. Daardoor grijpen ze sneller naar suikerwaren of vettig voedsel.

Kinderen die volle melk dronken, ook al waren ze wat te dik, namen minder toe dan de kinderen die magere melk dronken.

 

Hoeveel melk heeft ene kind nodig ?

Een kind tussen 1 en 3 jaar moet eigenlijk een halve liter vocht per dag drinken. Melk is daarbij niet inbegrepen, schrijft Kind & Gezin, omdat ze een voedingsmiddel met heel wat voedingsstoffen is, zoals calcium en vitaminen. Plantaardige ‘melken’ zoals notenmelk en rijstmelk bevatten niet de juist voedingsstoffen voor de groei en de ontwikkeling van het kind. Ze zijn geen vervanging voor melk. Calciumverrijkte sojamelk kan, vanaf de leeftijd van 3 jaar, koemelk vervangen, zeker omdat ze veel eiwit bevat, weinig verzadigd vet, geen cholesterol en voldoende calcium.

Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bambix
Rijst groeidrink 1-3 jaar 6x1L
13.50
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Voeding