Babyboom
Babyboom
Zwanger

Mannen blijven beter weg bij een bevalling

2 min
Levering
Zwanger

Mannen blijven beter weg bij een bevalling

2 min
Éveil, Santé
<p>Onderzoek bewijst het: mannen in de verloskamer veroorzaken meer pijn bij de bevalling!

De aanwezigheid van de vader bij de geboorte is schadelijk voor de gezondheid van de moeder en de baby. Michael Odent, de man die met deze uitspraak de wereld schokt, is niet zo maar gynaecoloog. Al jaren bestudeert hij vrouwen tijdens hun bevalling en doet onderzoek naar hoe de bevalling minder pijnlijk kan verlopen.

Mannen bij de bevalling

Volgens Michael verhoogt het adrenalinegehalte van het vrouwenlichaam tijdens de geboorte wanneer de toekomstige partner erbij is. Hierdoor wordt het hormoon wat de pijn moet verzachten, onderdrukt. Dit hormoon zorgt er ook voor dat de weeën regelmatig optreden en de bevalling vlotter verloopt. De bevalling wordt, met papa in de buurt, dus moeilijker en pijnlijker...

Daarnaast is de geboorte voor de baby op deze manier traumatischer.

Mannelijke of vrouwelijke gynaecoloog

Michael is in elk geval geen goede verkoper. Want ook al is hij zelf gynaecoloog; hij beweert dat zelfs een mannelijke dokter bij de bevalling het oxytocinegehalte kan verstoren.

"Als er enkel een vroedvrouw zou assisteren bij de geboorte, zou het ter wereld brengen van kinderen veel gemakkelijker verlopen. De ideale omgeving voor een geboorte, is er één zonder mannen. Enkel een stille vroedvrouw die zich op de achtergrond houdt, is nodig. Veel mensen die rondlopen bemoeilijken het proces."

Michael is dan ook een voorstander om de bevalling te laten begeleiden door een vroedvrouw. Hier lees je meer over die keuze.

Is een bevalling bijwonen zo gezond voor je man?

Na de geboorte kan de seksuele aantrekkingskracht tussen een koppel verdwijnen en het zou niet de eerste keer zijn dat dit tot een scheiding leidt. Sommigen mannen kampen zelfs met een postnatale depressie nadat ze hun vrouw in pijn hebben zien bevallen.

Ook al is het een traditie; je denkt dus beter 2 keer na of jij je man erbij wil op de bevalling...

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering