Babyboom
Babyboom
Baby

Massage en babygroei: is er een verband? Hier lees je alles

2 min
Hygiëne
Baby

Massage en babygroei: is er een verband? Hier lees je alles

2 min
Éveil, Santé
<p>Massage en babygroei: Er zijn verschillende manieren om de groei van baby te stimuleren. Eén daarvan is massage, die veel voordelen biedt.

Massage en babygroei: de links

Voordat u verder gaat met lezen, moet u weten dat massage moet worden aangepast tijdens de verschillende groeifasen van het kind. Het moet ook worden aangepast aan zijn ontvankelijke capaciteiten, aan zijn volwassenheid en aan de doelen die men wil bereiken.

Alle biologische processen zijn niet volledig gedefinieerd bij de geboorte, maar rijpen in de loop van de tijd. Het zenuwstelsel interesseert ons hier omdat het zich blijft ontwikkelen tot het einde van het eerste jaar.

Alle mogelijkheden van contact met de buitenwereld zijn heel vormend voor het kind aangezien de lichamelijke ontwikkeling in directe relatie staat met zowel de neurofysiologische als de alledaagse bezigheden zoals het baden, het vasthouden , de strelingen en natuurlijk de massage .

Deze massages kunnen belangrijke momenten worden voor de ontwikkeling en groei als ze op de juiste manier worden uitgevoerd.

De acties van massage op de groei van de baby

In het begin gebruikt de pasgeboren baby veel reflexacties, zoals het trillen van de vuisten, het hoofd kantelen, de benen strekken, enz. Deze acties maken plaats voor vrijwillige bewegingen naarmate de baby groeit. Dan wordt het steeds minder onhandig. Massage kan dit proces van fysieke coördinatie en elasticiteit van beweging ongetwijfeld bevorderen.

Het gebruik van massage wordt, dankzij het vermogen tot psychosensorische betrokkenheid, een heel nuttige techniek, zowel voor ontspanning als voor het bevorderen van het begin van bewegingen van bepaalde lichaamssegmenten, evenals een therapie voor verschillende pathologieën, waaronder spierspanning,  pijn, slapeloosheid, spijsverteringsaandoeningen, een droge huid en nog veel meer.

Hoe doe je dat?

Wanneer je je kleintje masseert, leer je hem kennen. Je zult dan merken dat hij bijvoorbeeld wel van een beenmassage houdt, maar geïrriteerd raakt als je zijn armen aanraakt. Pas je aan je baby’s behoeften aan om dit moment zo aangenaam mogelijk te maken.

Om de groei van de baby te stimuleren door middel van massage, moet u beginnen met een massage van slechts enkele minuten. Let in deze eerste stap op en weet hoe u zich kunt aanpassen aan de reacties en behoeften van het kind. Als hij zijn hoofd draait of verstijft, friemelt of overstuur lijkt, neem dan een pauze. Maar ga door als hij goed reageert en als hij zich op zijn gemak voelt. Begin voorzichtig met het masseren van de armen, rug en benen van de baby.

Volg daarna met een massage van het gezicht, die van de nek en borst. Leg je hand rondom de kleine enkels of rond de polsen. Maak kleine cirkels met je duim en wijsvinger. Wikkel dan met je "C"-vormige hand om baby’s pols en schuif deze naar de schouder. Vergeet niet om tijdens de massage zachtjes tegen je baby te zingen of te praten om baby te kalmeren.

Ontdek nu in onze shop !
Avril
Massage Olie baby
6.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Avril
Massage Olie baby
6.90
Kopen
Weleda
Baby calendula verzorgende olie
13.99
Kopen
67%
Nuby
Nagelverzorgingsset
4.99
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne