Babyboom
Babyboom
Zwanger

Masturberen bij de bevalling

2 min
Levering
Zwanger

Masturberen bij de bevalling

2 min
Éveil, Santé
In de laatste weken dook een bevallingsverhaal op Facebook op waarbij een mama verteld dat ze tijdens de bevalling masturbeerde tegen de pijn. Waar of niet waar?

Masturberen bij de bevalling? Je zag het verhaal misschien ook voorbij komen op facebook, waarbij Angela Gallo met woord en beeld beweerde in haar blog dat de pijn tijdens de bevalling van haar tweede kindje verminderde door het masturberen. Kan dat? Is masturbatie echt een natuurlijke pijnstiller?

Seks als pijnbestrijding

Seks heeft vele onverwachte en zelfs verrassende neveneffecten. Amerikaanse wetenschappers uit New Jersey ontdekten onderandere dat seksuele opwinding en orgasmes het vrouwelijke zenuwstelsel zodanig verdoven dat ze nauwelijks meer pijn voelt, wel heel veel plezier en genot.

Andere studies bewezen reeds dat vrouwen die regelmatig klaarkomen een hogere pijntolerantie hebben en hun geslachtsdelen in betere conditie houden waardoor ze minder risico lopen op scheuren of knippen bij de bevalling. Wekelijkse orgasmes houden de vrouwelijke lichaamsdelen gezond. De extra stimulatie tijdens een hoogtepunt zorgt ervoor dat het bloed sneller doorstroomt naar de geslachtsdelen.

Masturberen tijdens je bevalling

Seks doet het hormoon oxytocine toenemen. Wanneer het niveau van dit hormoon stijgt, zal ook het endorfine-niveau stijgen en dat is nu eenmaal de stof die het pijngevoel doet afnemen. Diverse onderzoeken toonden reeds aan dat het vrouwelijk orgasme de pijntolerantie met meer dan de helft kan verdubbelen. Klaarkomen werkt als pijnstilling en niet als een verdoving, wat dus betekent dat de vagina er niet ongevoeliger van wordt; je blijft je erg bewust van de geboorte van je kind, wat bij een ruggenprik niet het geval is.

De Amerikaanse auteurs van het boek "The Unofficial Guide to Having a Baby" schrijven dat een orgasme al langer bekend is als het best gekende geheim bij het bevallen. Volgens hen is masturbatie 22 keer meer effectief dan een ruggenprik en helpt het de vagina te openen. De eerste reacties in nederland en Vlaanderen zijn tegenstrijdig; heel wat vroedvrouwen zijn van mening dat ene orgasme net hevige krampen veroorzaken kan van de baarmoeder en daardoor een nog pijnlijkere bevalling kan veroorzaken.

Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Natracare
Kraamverband
3.71
Kopen
Cicalux
Littekenbehandeling voor keizersneden
89.00
Kopen
Natracare
Maandverband ultra extra normaal + vleugels
3.36
Kopen
En nog meer ...
Levering