Babyboom
Babyboom
Baby

Meer ruzie na de geboorte

2 min
Familie
Baby

Meer ruzie na de geboorte

2 min
Éveil, Santé
Hoe komt het toch, dat we als ouders meer ruzie maken na de geboorte, als het kleine wondertje dan eindelijk in onze armen ligt?;

Meer ruzie na de geboorte

Je hebt wekenlang niet meer doorgeslapen, komt niet aan douchen toe, voelt je nog steeds zo opgeblazen en je bent altijd maar aan het opruimen. En dan vraagt je man je of jij echt niet met de loodgieter kon bellen. Wat doe je eigenlijk een hele dag?! Jullie hebben meer ruzie na de geboorte van jullie kindje. Met de komst van een baby verandert er veel, ook in je relatie. Vermijd deze typische situaties en je relatie overleeft de nieuwe baby!

1. Ik ben te moe. Kan jij opstaan voor de baby?

Maak afspraken over wie wanneer opstaat. Hou geen wedstrijd over wie het meest moe is of wie het meest verdient door te slapen, want zo krijg je meer ruzie na de geboorte. Heel wat mannen komen met het argument dat zij de volgende dag op moeten om te gaan werken. Dat klopt, maar een kind krijgen doe je samen - dat is teamwerk.

Spreek af dat je man voor middernacht opstaat, zodat jij ook een paar uur rust krijgt. Of vanaf 6 uur 's morgens. Lukt het jullie niet het werk te verdelen zonder ruzie te maken of geef je borstvoeding, neem dan een oppas overdag. Zo kom je ook aan een paar uur slaap toe.

2. Seks en intimiteit

Wat je man niet verstaat, is dat jij op dit ogenblik veel lichaamscontact hebt met je baby. Dat maakt dat je er nood aan hebt om regelmatig met je lichaam alleen te zijn en niet op zoek bent naar nog meer intimiteit en seks. Leg dat uit aan je partner. Vraag hem om de baby dagelijks een uurtje van je weg te nemen zodat jij douchen kan, je leuk kan kleden, gaan wandelen... Een uurtje waarin je lichaam van jou is; helemaal alleen van jou. En waar je je lichaam verzorgen kan.

3. Mannen kunnen geen gedachten lezen

Je emoties spelen met je. Ook als jij het kan, weinig mannen kunnen gedachten lezen. Je moet met hen praten en uitleggen hoe jij je voelt en waarom jij je zus of zo voelt. Kan hij er iets aan doen? Kan hij helpen? Leg dat dan uit zonder te klagen, maar door duidelijk te zijn.

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie