Babyboom
Babyboom
Baby

Met de wagen op reis

2 min
Familie
Baby

Met de wagen op reis

2 min
Éveil, Santé

Eindelijk! De vakantie staat voor de deur. Heerlijk toch? Maar vooraleer je de prachtige parelwitte stranden of je gezellige bungalow kan bereiken, moet je eerst nog een fikse afstand afleggen...met de auto. Om te vermijden dat het transport een helse nachtmerrie wordt, geven we je graag enkele interessante tips mee.

  • Zorg er eerst en vooral voor dat je kind een vertrouwde omgeving kan creeëren in de auto. Je kan dit bereiken door de achterbank om te toveren tot zijn favoriete speelplek. Breng daarvoor enkele van zijn lievelingsknuffels en spelletjes mee. Vermijd liever boeken of prenten, deze vermoeien de ogen en kunnen wagenziekte opwekken.
  • Zorg er wel voor dat je enkele troeven achter de hand houdt. Wanneer je kind zijn speelgoed beu geraakt, kan je hem dan verrassen met een nieuw spelletje. Succes gegarandeerd ...en ook een moment van rust (voor even ten minste).
  • Voorzie het liefst in enkele leuke CD's met zachte muziek, meezingers en vertellingen van sprookjes of verhalen. Deze zullen de reis zeker aangenamer maken.
  • Daarnaast hou je het best ook rekening met enkele simpele maatregelen: stop ongeveer om de 2 uur (of meer indien nodig) en profiteer van dit moment om met de hele familie eens goed de benen te strekken, je lekker te verfrissen, zodat het ganse gezin weer met veel moed de reis kan verder zetten. Kies het liefst rustplaatsen uit waar er een speelterrein aanwezig is.
  • Indien je rijdt bij warm weer vergeet dan zeker niet voldoende flessen water mee te brengen en eventueel een verstuiver. Kleine kinderen dehydrateren immers heel snel. Bescherm je ook van de warme zonnestralen dankzij een zonafwering.
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
37.99
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie