Babyboom
Babyboom
Zwanger

Mijn baby stampt zoveel. Wordt hij hyperactief?

2 min
Zwangerschap gezondheid
Zwanger

Mijn baby stampt zoveel. Wordt hij hyperactief?

2 min
Éveil, Santé
Je voelt je baby in je zwangerschap erg veel bewegen. Heerlijk, toch? Of is dit een teken dat je kindje wel eens ADHD kan hebben?

Het lijkt wel een nieuw volkspraatje; als je kindje veel beweegt tijdens je zwangerschap, is dat een teken van hyperactiviteit. Althans, dat wordt in internetforums steeds vaker beweerd. Maar is dat wel juist?

Kindje dat veel stampt, is gezond

"Onzin!", zeggen onderzoekers. Een kindje wat tijdens de zwangerschap voelbaar beweegt en vaak stampt, is gewoon een gezonde baby.

Deze onderzoekers raden je aan om te kijken waarop je kindje reageert en hoe vaak hij of zij beweegt. Reageert je kindje als jij van houding verandert? Of eerder als je wat kouds drinkt? Of net erg actief bent geweest en daarna rust? Volgens hen is het erg leuk dat enkele weken te noteren; zo leer jij je kindje al voor de geboorte goed kennen.

Mijn baby beweegt veel: wordt hij een atleet?

Ook dat is onzin, volgens de onderzoekers. Wat de mensen ook beweren; je kan aan de hand van de bewegingen in je buik niet voorspellen of je baby een jongen of meisje wordt en of je kind sportief of eerder lui wordt. Het kan immers zijn dat je placenta aan de voorzijde van je buik ligt en je daardoor de bewegingen van je baby nauwelijks voelt.

Mijn kindje is zo rustig?

Niet iedereen voelt haar baby goed bewegen tijdens de zwangerschap maar als je dat wel doet, is het ook belangrijk te noteren wanneer je baby niet beweegt. In je negende maand zwangerschap is je baby heeft je baby een vaste cyclus waarop hij of zij slaapt. Dat duurt al vaak 70-90 minuten. Daarnaast kan de baby zich ook minder goed bewegen omdat er geen plaats meer is. Beweegt je baby van de ene op de andere dag niet meer, is het belangrijk onmiddellijk je gynaecoloog te contacteren. Als jij de bewgingen van je baby eerder noteerde, is het voor jou veel gemakkelijker om een onrustwekkende stilte sneller vast te stellen.

Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
99.00
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen