Babyboom
Babyboom
Baby

Mijn baby wil geen tanden poetsen!

2 min
Hygiëne
Baby

Mijn baby wil geen tanden poetsen!

2 min
Éveil, Santé
<p>Tanden poetsen doe je vanaf de eerste tand. Maar wat als je baby de mond stijf dichthoudt? Of een dramatische huilbui krijgt?

Tanden poetsen doe je vanaf de eerste tand. Maar wat als je baby de mond stijf dichthoudt? Of een dramatische huilbui krijgt?

Tanden poetsen bij je baby

"Tanden poetsen is bij mijn zoon van 9 maanden een catastrofe.", zucht Melanie, mama van Milo. "Hij brult, huilt en slaat in het rond. Hij heeft nog maar 3 tanden en we vechten nu al elke avond. Wat als hij een mondvol heeft?"

"Mijn dochtertje van 1 jaar knijpt haar mond stijf dicht.", vertelt Jenny, mama van Emma. "Ze drinkt trouwens een flesje terwijl ze al in bed ligt. Tanden poetsen haalt bij ons eigenlijk niets uit."

Is tanden poetsen bij jullie thuis ook een gevecht?

Wat zegt de tandarts over het tanden poetsen bij een baby?

Het is belangrijk dat tanden poetsen voor je kind een handeling wordt, die er elke avond bijhoort. Maak je kind op speelse wijze met tandenpoetsen vertrouwd. Zo kan je voorkomen dat je kind tandenpoetsen vervelend gaat vinden. In het begin is de aanwezigheid van fluoride in de mond belangrijker dan dat je overal met de borstel komt.

  • Geef je kind zelf de tandenborstel in handen en laat hem wat spelen. Daarna neem jij het over en zing je vrolijk tot 10. Zo leert je kind alvast dat mama helpt.
  • Tot de tweede verjaardag mag je één keer per dag poetsen, daarna twee keer.
Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Bodymilk
16.99
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Babee Nature
Bodymilk
16.99
Kopen
67%
Nippes
Veiligheidsnagelknipper
9.79
Kopen
Nippes
Babyscharen 9cm
14.51
Kopen
En nog meer ...
Hygiëne