Babyboom
Babyboom
Baby

Mijn kind is dik!

1 min
Gezondheid van de baby
Baby

Mijn kind is dik!

1 min
Éveil, Santé

Is je kind aan de wat de dikkere kant? Vraag dan aan de kinderarts om eens zijn reëel gewicht te berekenen i.v.m. zijn grootte en gewicht. Het enige antwoord op overgewicht is goed waken over een evenwichtige voeding.

Zorg daarom voor een gevarieerde voeding zonder daarom deegwaren of zetmeel te bannen. Deze zijn immers onmisbaar voor de groei van je kind. Bovendien is je kind veel te jong om een dieet te volgen. Vermijd wel zoveel mogelijk suiker, die is namelijk vijand n°1! Snoep, taart, gesuikerde fruitsap,... hou je best zo ver mogelijk verwijderd. Zit je kind constant te knabbelen? Met groeten en fruit kan je ook leuke knabbelhapjes klaarmaken.

Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat je kind voldoende actief is en aan sport doet. Hierdoor voelt je kind zich ook gegarandeerd beter in zijn vel!

Kijk ook of er geen onderliggende psychologische redenen zijn voor het overgewicht. Snoepen is vaak een troostmiddel. Voelt je kind zich niet goed of is die onzeker? Soms probeert je kind hiermee gewoon aandacht te trekken.

Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
82%
Avril
Maxi katoenen vierkanten
4.00
Kopen
84%
Nuby
Infrarood thermometer
25.02
Kopen
Nuby
Nuby Neuspeer & Oorreiniger
3.73
Kopen
En nog meer ...
Gezondheid van de baby