Babyboom
Babyboom
Baby

Milieubewustzijn thuis en op school

2 min
Familie
Baby

Milieubewustzijn thuis en op school

2 min
Éveil, Santé

Bij ons, net als overal op onze planeet, wordt milieubehoud een steeds hogere prioriteit. Men wordt er zich eindelijk van bewust dat we nu moeten ingrijpen de gezondheid en milieu ... kortom voor de toekomst van onze kinderen.

Hierbij is het ook van belang dat kinderen van jongsaf leren hoe ze aan natuurbehoud kunnen doen. Dit leren ze zowel thuis als op school.

Hoe kan de school het kind bewust maken voor natuurbehoud?

De opvoeding in het behoud van de rijkdom van de natuur begint al in de kleuterschool. Er zijn duizenden manieren om te leren van de natuur te houden en kinderen zijn daar bijzonder gevoelig aan. Elke school heeft zowat zijn eigen benadering.

Men maakt samen met de hele klas een wandeling in het bos, in een natuurreservaat, ze observeren samen het leven rond een vijver, bezoeken een kinderboerderij of een tentoonstelling met een natuurthema. Andere scholen organiseren heuse bosklassen waar ze alle planten en dieren uit het bos leren kennen... Soms leren de kinderen ook een moestuin maken, bloemen zaaien, vogelnestjes of voederbakjes maken,

Maar de school mag nog zo veel energie insteken om de kinderen natuurbewust te maken. Toch is ook een sensibilisatie thuis nodig. Als je niet de moeite neemt om thuis afval te sorteren, zal je kind het belang van deze goede gewoonten die hem op school worden aangeleerd, onderschatten. Help je kind dus om op te groeien tot een milieubewuste burger. Leer je kind dus ook thuis het afval te sorteren: papier, karton, drankverpakking, plastic of glazen flessen en batterijen.

Stel je ook in het begin van het schooljaar de vraag of je kind aan het begin van het schooljaar absoluut allemaal nieuw spulletjes moet hebben? Want ook dat is milieubewust zijn. Wat kan er allemaal hergebruikt worden? Koop ook zeker recycleerbaar schoolmateriaal (recyclagepapier, navulbare pennen, rekenmachines op zonne-energie, niet-geverniste kleurpotloden, gommen in natuurrubber, ...). Ook belangrijk is dat je een boterhammendoos meebrengt i.p.v. elke dag foliepapier te gebruiken.

Voor een groene en gezonde planeet!

Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Gouden stippen Jersey tog 3,0
49.90
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m Sterretjesprint Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
Bemini
Slaapzak MAGIC BAG® 0-3m denimblauw Jersey tog 3,0
40.85
Kopen
En nog meer ...
Familie