Babyboom
Babyboom
Zwanger

Modetips voor bolle buiken

2 min
Schoonheid
Zwanger

Modetips voor bolle buiken

2 min
Éveil, Santé

- Houd bij het kiezen van je kleding in gedachte dat het draagcomfort tijdens de zwangerschap de prioriteit is. Pas je dus steeds op tijd aan aan je uitdijende postuur om te voorkomen dat je je ongemakkelijk voelt in te nauwe kleren. Zeker bij het kopen van ondergoed moet je erop letten dat de elastiek de baarmoeder niet samendrukt. Het beste om je tijdens je zwangerschap comfortabel te blijven voelen, is positieondergoed.

  • Vooral tegen het einde van je zwangerschap is het belangrijk dat je je buik goed bedekt in de winter of bij vochtig weer.
  • Geef tijdens je zwangerschap de voorkeur aan natuurlijke stoffen die je meer comfort bieden als synthetische stoffen.
  • Zwemmen wordt dikwijls aangeraden tijdens de zwangerschap dus als je gaat zwemmen, heb je voor deze gelegenheid ook een ander badpak nodig. Je zal ook hier zeker weer je smaak vinden in een gespecialiseerde winkel. Of je kan een gewoon badpak kopen met een grotere maat.
  • Hecht ten slotte ook veel belang aan de schoenen die je draagt omdat voeten en benen de neiging hebben op te zwellen, vooral aan het einde van de dag. Als je echt van hakken houdt, kan je er blijven dragen maar zorg ervoor dat ze niet te hoog zijn: 5 cm is het absolute maximum! Als je dikker wordt, wordt je trouwens minder stabiel en is het moeilijker om te lopen met schoenen met hoge hakken.

Je schoenen moeten bovendien je voeten voldoende ondersteunen, voldoende ruim zijn en bij voorkeur geen gladde zolen om te voorkomen dat je uitglijdt. Vermijd ook te hoge zolen omdat dat onaangenaam is en ook niet bijdraagt tot een goed evenwicht. Sportschoenen voldoen in feite aan al deze criteria.

Als je werk dus toelaat om sportschoenen te dragen, is dat zeker een aanrader. Je hebt trouwens een grote keuze qua kleur en model zodat je ze gemakkelijk kan aanpassen aan je kleding. Kies bij voorkeur een sluiting zonder veters omdat het aan het einde van je zwangerschap moeilijk zal worden de veters te knopen.

Behalve de praktische aspecten van kleding, kan je uiteraard ook aandacht hechten aan de esthetische waarde ervan.

Enkele tips om zo goed mogelijk voor de dag te komen:

  • Als je T-shirts, hemden of truien draagt, kan je een kleine schoudervulling je silhouet langer maken.
  • Als het mooi weer is, kan je een lang hemd dragen met een kort gilet zonder mouwen. Zo accentueer je je taille.
  • Om af te wisselen, kan je je kleding afwerken met een mooie riem of sjaaltjes.
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
Ontdek nu in onze shop !
Weleda
Zwangerschapsolie
13.43
Kopen
MAM
2 in1 elektrische borstkolf en handkolf
115.99
Kopen
67%
Good Gout
Artisjok, pastinaak, pasta & parmesaan
2.98
Kopen
En nog meer ...
Schoonheid